Activitatea: „Cartea, Biblioteca minții”

Ziua de 5 Aprilie 2024 este a cincea zi din Săptămâna dedicată pentru  activitățile extrașcolare din „Școala  Altfel” și este pentru toți elevii Liceului Creștin „Logos”, Bistrița  denumită „Ziua Descoperirilor”.

Elevii clasei a VIII-a B, însoțiți de profesor Gabriela  Pop, au descoperit  un loc minunat, bogat  în carte, căldură  sufletească  și spirituală: Biblioteca Județeană „George Coșbuc ” Bistrița-Năsăud.

Denumirea activității „Cartea – Biblioteca minții” a fost realizată la Mediateca Bibliotecii și i-a primit pe elevii dornici să descopere pentru  prima dată  acest loc. Aici, au socializat și au pus câteva dintre valorile  morale și culturale prezente în discuție.  Apoi, a urmat  vizionarea filmului din colecția  Bibliotecii, care o are în  centru pe Malala Yousafzai,  o tânără  pakistaneză, militantă pentru  dreptul fetelor de a merge la școală  în țara lor, supraviețuitoare a atacului talibanilor, care a primit în 2014  Premiul  Nobel pentru Pace”. Cu siguranță și lectura cărții, făcută  de unii dintre elevi, „Eu sunt Malala”, îi  va apropia pe aceștia de carte și de  bibliotecă.

Cartea e mereu o descoperire  și biblioteca un spațiu vast pentru cunoaștere.

(Gabriela  Pop –  Liceul Creștin „Logos”, Bistrița)