Activități „Școala Altfel” – Sala de lectură

Luni, 6 aprilie 2015, în cadrul programului „Școala Altfel”, Sala de lectură a fost vizitată de elevii clasei a VI-a D de la Școala Generală nr.1, îndrumați de profesor-diriginte Horga Veronica și a profesoarei de fizică.

În decursul unei orei și jumătate, bibliotecarele au prezentat activitatea și atribuțiile sălii de lectură, o minimă prezentare a aranjării cărților la raft. A existat și o discuție interactivă, având ca temă: „Motive pentru care ar trebui să citim”.

Elevii și-au prezentat jurnalele de lectură, în urma lecturării romanelor cerute de profesori la clasă.

Vizite la Sala de lectură:

– Clasa a II-a de la Liceul de Muzică „Tudor Jarda”, coordonați de d-na înv. Popițan Simona.

 

Marți, 07.04.2015, în cadrul programului „Școala Altfel”, a avut loc, la Sala de lectură dezbaterea pe tema: „Lectura, model de formare intelectuală” susținută de către d-na bibliotecar Rodica Bădăluță.

Participanți au fost elevii Școlii Gimnaziale „Lucian Blaga”, nr 5, însoțiți de prof. Rus Mirela.  Scopul activității a fost relevarea locului și rolului pe care lectura îl are în viața individului.  Elevilor li s-au prezentat tipurile de lectură, modelele de lectură și principalele modalități de atragere și menținere a publicului în sfera lecturii.

Utilizatorii au fost orientați la raftul cu cărți, au fost încurajați să circule liber în Sala de lectură, să cunoască colecția și să-și aleagă autorul și opera preferată.

Tot în cadrul acestei activități, elevii au urmărit o prezentare PowerPoint a celor mai frumoase biblioteci din lume, realizată de către d-na bibliotecar Rodica Bădăluță și informatician Camil Hosu.

De asemenea, li s-a prezentat elevilor expoziția de carte „Liviu Rebreanu”.

Vizite la Sala de lectură:

Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare”: 

– clasa a IV-a D, înv. Sas Lia Maria;

– clasa a IV-a C, înv. Șomotean Maria;

– clasa a IV-a A, înv. Ureche Lenuța;

– clasa a IV-a D, înv. Gherman Adela.

 

Miercuri, 8 aprilie 2015, între orele 10-11:30, elevii clasei a IV-a D de la Școala Gimnazială nr. 1, Bistrița, îndrumați de d-na înv. Titieni Dorina, au vizionat filmul documentar și de animație „Pe urmele dinozaurilor”.  La sfârșit, li s-a făcut o scurtă prezentare a ceea ce înseamnă studiul la Sala de lectură.

Vizite la Sala de lectură:

– clasa a XI-a D, Colegiul Tehnic „Grigore Moisil”, însoțiți de prof. Vidican Mihaela.

 

Joi, 9 aprilie 2015, în cadrul programului „Școala Altfel”, la Sala de lectură a avut loc proiecția PowerPoint: „Rolul și funcțiile bibliotecii”, prezentare realizată de către d-na bibliotecar Rodica Bădăluță și informatician Camil Hosu.

Au participat elevii clasei a VII-a de la Liceul de Muzică „Tudor Jarda”, însoțiți de prof. Kovacs Roxana.

Elevilor li s-a prezentat o scurtă istorie a bibliotecilor din antichitate și până în zilele noastre, subliniindu-se, totdată, rolul și funcțiile bibliotecilor.

La final, d-na prof. Kovacs Roxana a prezentat copiilor testul psihologic „Cum să ne definim personalitatea”.

Vizite la Sala de lectură:

– Școala Gimnazială nr.1  (Clasa Buburuzelor) – înv. Buta Valerica;

– Fundația „Inocenți” – „Micii inocenți” au fost însoțiți de pedagog social Irina Varvara;

– Liceul cu program sportiv, clasa a V-a B, prof. Gâmbuță Alina.