Activități „Școala Altfel” – Secția pentru copii

06 aprilie 2015, prima zi de Şcoala Altfel la Biblioteca Judeţeană “George Coşbuc” – Secţia pentru copii:
– Clasa a II-a, Liceul de muzică “Tudor Jarda”;
– Grupa Mijlocie B, Grădiniţa “Dumbrava Minunată”;
– Clasa a VI-a D, Şcoala Gimnazială nr.1;
– Grupele Fluturaşii şi Steluţele de la Grădiniţa nr.8;
– Grupa mică, Grădiniţa nr.10.

A fost o dimineaţă foarte frumoasă cu vizite, cu poveşti, prezentări de carte, expoziţii şi discuţii “interesante”……. smiley

A urmat, după-masă, începând cu ora 16:00, un Atelier de încondeiat ouăle…
Ajutați de Luminița…. de îndemânare și de răbdare…. și mămici și copii au creat mici opere de artă – ouă încondeiate cu mărgele!

 

A doua zi, marți, 07 aprilie 2015. Altfel…. la Biblioteca Judeţeană “George Coşbuc”, Secţia pentru copii – cu ore de poveşti, cu expoziţii, cu vizite şi copii frumoşi şi curioşi!

 

Miercuri, 08 aprilie 2015, au trecut pragul Bibliotecii Județene „George Coșbuc” Bistrița-Năsăud – Secția copii, foarte mulți elevi, unii pentru prima dată:

– clasa a II-a A – Colegiul Național „Andrei Mureșanu”, înv. Giurgiuca Anamaria. Cu această ocazie, a avut loc o lectură din colecțiile bibliotecii, cântece și poezii;

– clasa a XI-a D, Colegiul Tehnic „Grigore Moisil”, au vizitat Biblioteca Județeană, însoțiți de d-na prof. Vidican Mihaela;

– Grădinița cu program normal „Trenulețul Veseliei”, nr. 18:
„Grupa Steluțelor” – educ. Cotuțiu Ana;
„Grupa Inimioarelor” – educ. Pintican Gabriela;
„Grupa Prichindeilor” – înv. Carmen Sabău;

– Elevii clasei pregătitoare Step-by-Step a Colegiului Național Liviu Rebreanu, au vizitat, de asemenea, Biblioteca Județeană, însoțiți de înv. Donea Iustina și înv. Gălățan Mirela.

 

09 aprilie 2015. „Școala Altfel”, la Biblioteca Judeţeană „George Coşbuc” –  O parte dintre cei care astăzi au poposit la Secţia pentru copii a Bibliotecii Judeţene “George Coşbuc” au făcut cunoştinţă cu prichidelul Habarnam şi cu poezia Ninei Cassian, au vizitat spaţiile bibliotecii, au aflat mai multe despre cărţi, despre cum pot să obţină un permis de bibliotecă, despre serviciile oferite de bibliotecă şi despre cum pot să regăsească cu uşurinţă o carte la raft.

 

Și vineri, 10 aprilie 2015, Secția pentru copii a Bibliotecii Județene „George Coșbuc” Bistrița-Năsăud a fost gazda primitoare a micuților de la „Grădinița Socială Benita” grupele mare, mijlocie și mică.

Veseli și zglobii, însoțiți de d-nele educatoare Simona Rauca, Micheș Alina, Pintican Ligi, am făcut „primii pași în bibliotecă”, ne-am jucat, am citit povestioare cu animale: „Iepurele cel lăudăros”, „Calul și albinele”, iar la plecare au promis că vor reveni după vacanță.