Odată cu finalul săptămânii s-a încheiat seria Atelierelor (re)creative dedicate primăverii şi mărţişorului, deschisă la Biblioteca Judeţeană George Coşbuc, Secţia pentru copii.
Bănuţul purtător de noroc al dacilor a fost înlocuit în aceste ateliere cu flori, frunze, gâze, poezii şi zâmbete, confecţionate din hârtie colorată, din lut ars şi pictat, din fire de aţă împletite şi/sau cusute, din gânduri bune şi cuvinte potrivite.
S-a început marţi 25 februarie cu mărţişoare origami, miercuri mărţişoare din lut pictate, joi mărţişoare cusute iar vineri am încheiat cu mărţişoare literare.
Câte două ore au trecut ca minutele în cele patru zile de atelier căci s-au împletit legendele şi poeziile primăverii cu munca migăloasă, pasionată şi dedicată, cu bucuria de a fi împreună şi în bibliotecă şi cu mândria lucrului bine făcut! Toate acestea au fost puse, în fiecare mărţişor şi aşa a fost oferit celor dragi.
Pentru cei 66 de copii care au participat săptămâna aceasta la atelierele din bibliotecă a fost nevoie de ajutoare şi îndrumători. I-am găsit prin parteneriatele încheiate cu Liceul de arte plastice Corneliu Baba şi Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă nr.2, prin colaborarea cu părinţi, artişti în arta ecologică (Larisa Bancea), colegi mai mari voluntari de la licee de specialitate ( Edit, Lorena, Diana, Adina şi Anca)şi chiar scriitori (dl. Olimpiu Nuşfelean).
Au fost confecţionate peste 200 de mărţişoare dar doar o mică parte dintre acestea, le puteţi admira într-o expoziţie colorată şi veselă deschisă de astăzi începând cu ora 13,00 la Secţia pentru copii a Bibliotecii Judeţene George Coşbuc, sub denumirea „Mărţişoare zâmbitoare”.