Bibliografia Veronica Micle a fost prezentată la Biblioteca Orășenească Năsăud

În organizarea cercului ASTRA Năsăud, Biblioteca Orășenească „Veronica Micle” Năsăud a găzduit, recent, lansarea volumelor Laura Goia – „Veronica Micle. Bibliografie”  (Editura Școala Ardeleană, 2018), Ioan Lazăr – „Poemele ReUnirii”  (Editura Solon, 2018) și Ioan Seni – „Năsăudenii și Marea Unire. Studii istorice”  (Editura Ecou Transilvan, 2018).

„Suntem aici într-un spațiu cultural deosebit și manifestările culturale organizate de dumneavoastră sunt de prim rang”, a spus Ioan Pintea, directorul Bibliotecii Județene „George Coșbuc” Bistrița-Năsăud. „Cartea d-lui Ioan Lazăr, cuprinde poeme patriotice dedicate Centenarului Marii Uniri. Ioan Lazăr are curajul să scrie poezie patriotică, într-o vreme când a scrie poezie patriotică se consideră a fi ceva desuet. De asemenea, am venit cu o carte foarte importantă, o bibliografie: Biblioteca Județeană „George Coșbuc” a început o serie de bibliografii foarte bine alcătuite, elaborate de către colega noastră Laura Goia Seserman, tipărite în condiții foarte bune. Laura s-a ocupat de bibliografia dedicată lui Ion Pop Reteganul, cu siguranță cea mai amplă și precisă bibliografie adusă la zi despre Ion Pop Reteganul, despre opera și viața sa și, iată, această bibliografie extrem de necesară, dedicată Veronicăi Micle. O bibliografie adusă la zi, cu multă informație și cu multe imagini, cu multe trimiteri la viața ei, la opera ei. Ne-am gândit că este bine să vă atragem atenția asupra ei și să o prezentăm pentru prima dată la Năsăud, locul unde s-a născut Veronica Micle”, a spus Ioan Pintea.

Laura Goia Seserman a vorbit despre Bibliografia Veronica Micle: „Cartea face parte din Colecția Bibliografica, este al treilea volum al colecției și a fost terminată la sfârșitul anului 2015. Sigur, bibliografiile sunt un instrument de informare pentru studenți, pentru elevi, ca și pentru cadrele didactice sau pentru cercetători. M-am străduit ca această bibliografie să fie cât mai bogată în surse, să fie cât mai utilă. Am dorit să ies din tiparele bibliografiilor tradiționale, introducând elemente noi. Ca structură, lucrarea cuprinde, ca și capitole mari, lucrări de autor (opera Veronicăi Micle), de asemenea repere biografice și critice, indice de autori și anexe”, a spus autoarea Bibliografiei Veronica Micle.

                                                       www.bjbn.ro