COMPLEXUL MUZEAL BISTRIȚA-NĂSĂUD – MUZEUL BISTRIȚA

Muzeul din Bistrița s-a înființat sub titulatura de Muzeul Regional Rodna în una din aripile fostei Mănăstiri minorite. În anul 1976 secția de arheologie-istorie se mută în Casa Argintarului, monument istoric și de arhitectură datând din secolul al XVI-lea, iar în anul 1984 secția de etnografie-artă populară se mută în Primăria veche a orașului.

Luni închis.
Iarnă: 9 – 17;
Vara: 10 – 18;

PROGRAM DE VIZITARE:

Muzeul are următoarele colecții: etnografie – artă populară, științele naturii, artă plastică, gravură, istorie, arheologie. Colecția de arheologie cuprinde piese din epoca bronzului aparținând culturii Wietenberg, depozite de bronzuri, inventarul unor morminte daco-celtice, tezaurul monetar de la Șieu-Odorhei (secolele II – I a. Chr.), tezaure monetare române și medievale, unelte și arme medievale. Colecția de etnografie prezintă unelte, instalații de tehnică populară, costume populare, o casă țărănească (din Șanț), o biserică de lemn (din Leurdă, jud. Cluj). Colecția de geologie se remarcă prin florile de mină, colecții de petrografie (în special colecția de concrețiuni grezoase – unicat), colecții de paleontologie și micropaleontologie.

Localitatea: Bistriţa
Adresa: str. Gen. Grigore Bălan, nr. 19
Telefon: 0263.211063
Fax: 0263.230046
Conducere: Director general ALEXANDRU GAVRILAȘ

Scurtă descriere

Muzeul din Bistrița s-a înființat sub titulatura de Muzeul Regional Rodna în una din aripile fostei Mănăstiri minorite. În anul 1976 secția de arheologie-istorie se mută în Casa Argintarului, monument istoric și de arhitectură datând din secolul al XVI-lea, iar în anul 1984 secția de etnografie-artă populară se mută în Primăria veche a orașului. În anul 1986 toate colecțiile sunt transferate în actualul local al fostei cazărmi a Regimentului 63 Infanterie, clădirea datând din anul 1898.

În prezent secția de istorie și arheologie este închisă pentru reorganizare.