Popas al grupei maghiare de copii „Inimioarele” la Biblioteca Județeană „George Coșbuc”

Data: 22.10.2015       Beneficiar: Comunitatea bistrițeană

Popas al grupei maghiare de copii „Inimioarele” la Biblioteca Județeană „George Coșbuc”

Astăzi, 22 octombrie 2015, copiii grupei maghiare „INIMIOARELE”, alături de doamnele educatoare Lăcătuș Ildikó și Pasztor Tünde, de la Grădinița cu Program Prelungit Numărul 6 Bistrița, au făcut un popas la BIBILIOTECA JUDEȚEANĂ „GEORGE COȘBUC”, secția „Împrumut pentru copii”, unde au fost întâmpinați de către doamnele bibliotecare Rodica Linul, respectiv Rodica Bădăluță, care au prezentat Biblioteca, precizând rolul și importanța acesteia în procesul educațional, stimulând interesul copiilor pentru lectură.

Copiii au ascultat, cu drag, povestea „Alice și prietenii ei, animalele”, au cântat, au recitat poezii și „au citit” cartea preferată, călătorind, prin intermediul imaginilor, în minunata lume a lecturilor.

Coordonat pe acest drum, micul preșcolar se obișnuiește cu gândul că, oriunde, oricând și oricum, cartea rămâne cel mai bun profesor al omului. Biblioteca trezește în sufletele prichindeilor curiozitatea și plăcerea de a parcurge paginile cărților, multiple, variate și pline de învățături. Copiii vor deveni mai responsabili, mai atenți, mai pregătiți pentru viitor.

 

Bibliotecarele secției „Împrumut pentru copii”: Rodica Linul și Rodica Bădăluță.
Profesori pentru învățământul preșcolar: Pasztor Tünde și Lăcătuș Ildikó.
(Foto: Camil Hosu)