Duiliu Zamfirescu – scriitorul lunii la Biblioteca Judeţeană „George Coșbuc”

Data: 30.10.2015       Beneficiar: Comunitatea bistrițeană

Duiliu Zamfirescu – scriitorul lunii la Biblioteca Judeţeană „George Coșbuc”

 În cadrul parteneriatului dintre Liceul de Muzică „Tudor Jarda”şi Biblioteca Judeţeană „George Coşbuc”, doamnele bibliotecare de la secţia „Împrumut pentru copii” au lansat invitaţia de a celebra 157 de ani de la naşterea scriitorului Duiliu Zamfirescu. Aşa încât vineri, 30.10.2015, Biblioteca Judeţeană a fost din nou gazda unei activităţi ce a avut ca scop aducerea în prim-plan a componentelor operei literare. Tema aleasă a fost raportul dintre realitate şi ficţiune, aşa cum poate fi el intrepretat şi „tradus” într-un limbaj accesibil celor mici.

Deşi elevii clasei a V-a nu mai făcuseră cunoştinţă cu opera scriitorului Duiliu Zamfirescu, ei au fost introduşi în universul imaginat de acesta prin intermediul prezentării realizate de către d-nul informatician Camil Hosu și de către d-na bibliotecar Bădăluţă Rodica. Însoţiţi de d-na profesor Roxana Kovacs, elevii clasei a V-a au reuşit să transpună prin creaţiile lor – literare sau plastice – universul rural de altădată, împletind în cadrul aceleiaşi ore entuziasmul descoperirii noilor informaţii, cât şi plăcerea de a vorbi despre timpuri cunoscute doar prin intermediul poveştilor. S-au depănat amintiri, s-au citit pasaje din operele lui Duiliu Zamfirescu, creaţii literare ale copiilor, iar ora a trecut, aşa cum mărturisesc copiii, „ca un vis”. Până la urmă, ceea ce primează este dorinţa elevilor de a reveni oricând cu plăcere, îmbogăţiţi mereu de noi şi noi cunoştinţe.

Organizatori: Secţia „Împrumut pentru copii” a Bibliotecii Judeţene „George Coşbuc”, bibliotecari: Bădăluţă Rodica și Linul Rodica. 

 

Prof. Roxana Kovacs