”The Autumn in my Heart - Toamna din inima mea”

Data: 21.11.2017       Beneficiar: Comunitatea bistrițeană

”The Autumn in my Heart - Toamna din inima mea”

În data de 21 noiembrie 2017, elevii claselor a V-a B și a IV-a C, de la Școala Gimnaziala „Lucian Blaga” Bistrița, au susținut un recital de poezie, creații proprii și compuneri pe teme de toamnă, la Biblioteca Județeană „George Coșbuc” – Secția  Împrumut pentru copii.

Elevii au fost îndrumați de prof. de lb. engleză Constantina Răchită, prof. lb. rom. Titieni Viorica, prof. înv. primar Conea Ileana, Bârta Augustina și bibliotecar Clapa Maria.

Activitatea face parte din proiectul „Anotimpurile din inima mea” inițiat de profesorii de la Sc. Gimn. „Lucian Blaga” în colaborare cu Biblioteca Județeană, intitulat „The Autumn in my Heart-Toamna din inima mea.”

Pornind de la citatul „Un scriitor profesionist este un amator care nu a renunțat” d-nele profesoare au încurajat elevii să scrie. Unii au început mai timid, cu mici compuneri, alții cu mai mult curaj au scris versuri. Au fost destul de emoționați, ajunși la Biblioteca Județeană, pentru unii din ei fiind prima dată când au călcat pragul instituției. Dar cuvântul încurajator al d-lui director Pintea I., le-a dat curaj și încredere. Cine știe…., poate din ei, va fi dat să se ridice un mare scriitor, doar încercând și având curaj și a nu renunța, va fi posibil.

Elevii au fost susținuți și admirați de părinții lor, de cadrele didactice și personalul bibliotecii.