„MAREA UNIRE. CĂRȚI, OAMENI, LOCURI, FAPTE”

Data: 29.12.2017       Beneficiar: Comunitatea bistrițeană

„MAREA UNIRE. CĂRȚI, OAMENI, LOCURI, FAPTE”

Centenarul MARII UNIRI a debutat la Biblioteca Județeană „George Coșbuc” Bistrița-Năsăud, miercuri 29 noiembrie 2017, ora 12.30 prin activitatea „MAREA UNIRE. CĂRȚI, OAMENI, LOCURI, FAPTE”, desfășurată în sala „Gavril Scridon de secția Împrumut pentru copii, în parteneriat cu Școala Gimnazială nr. 7 Bistrița. Cuvântul de deschidere i-a aparținut d-lui director Ioan Pintea, un mare iubitor al copiilor, căruia îi mulțumim pentru sprijinul acordat. După intonarea Imnului Național a urmat o prezentare Power-Point dedicată Marii Uniri și personalităților care au făcut ca visul de secole să devină realitate și un concurs interactiv „Ce știm despre ziua noastră națională?” realizate de d-nele profesoare Simona Simioanca și Viorica Hopulele împreună cu un grup de elevi din clasele V-VIII de la Școala Gimnazială nr. 7 Bistrița.

Câștigătorii concursului au fost premiați cu cărți din partea bibliotecii de d-na bibliotecară Rodica Linul - colaboratoarea noastră de peste 15 ani. Expozițiile tematice de desene și postere realizate de elevi, precum și cea de carte dedicată Marii Uniri din fondul bibliotecii au completat activitatea. Pentru mulți elevi participanți a fost prima dată când au trecut pragul acestei moderne și primitoare instituții fiind nerăbdători să revină, mai ales după ce au avut parte și de un tur ghidat însoțiți de d-na bibliotecară Rodica Linul și d-nul informatician Camil Hosu, care a fost și fotograful nostru.

Vă mulțumim pentru sprijinul acordat, promitem să revenim și ne mândrim că suntem bistrițeni, români mândri și cinstiți care nu dorim să ne părăsim țara.

(Prof. Simona Simioanca, prof. Viorica Hopulele)