Lansarea proiectului: „Cartea, sănătate pentru suflet și pentru minte”

Data: 23.02.2018       Beneficiar: Elevilor din școlile din localitățile comunei Spermezeu

Lansarea proiectului: „Cartea, sănătate pentru suflet și pentru minte”

Biblioteca Județeană „George Coșbuc” Bistrița-Năsăud, Școala Gimnazială Spermezeu și Parohia Ortodoxă Română „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Hălmăsău au conceput împreună un proiect educațional care să încurajeze lectura, prin promovarea și conștientizarea efectelor benefice ale acesteia asupra tinerilor cititori. Intitulat „”Cartea, sănătate pentru suflet și pentru minte”, proiectul le propune elevilor din școlile din localitățile comunei Spermezeu un concurs de lectură, intitulat „Gustul poveștilor”, care se întinde până la finalul acestui an școlar. Proiectul a fost lansat oficial vineri 23 februarie a.c. la Școala Gimnazială din Spermezeu, în prezența conducerilor celor trei instituții angrenate în el.

„Vor fi derulate mai multe activități, care se vor desfășura în mai multe locații: la școala din Spermezeu au loc lansarea și finalizarea proiectului. Următoarea întâlnire va fi la Bistrița, la Biblioteca Județeană George Coșbuc, în cursul lunii martie; în luna aprilie ne vom întâlni la Biblioteca Parohială Hălmăsău, în luna mai vom avea o altă întâlnire, la Biblioteca Comunală Spermezeu, iar în iunie se va desfășura marele concurs de lectură, pe care noi l-am intitulat Gustul poveștilor, în care sunteți implicați chiar voi, elevii, împreună cu doamnele învățătoare și cu profesoarele de limba română”, a spus în deschidere prof Voichița Termure, directoarea Școlii Gimnaziale Spermezeu.

Directorul Bibliotecii Județene „George Coșbuc” Bistrița-Năsăud, Ioan Pintea, a pledat în fața elevilor prezenți pentru lectură. „Eu socotesc că aceste parteneriate între instituțiile implicate în proiect sunt deosebit de benefice în procesul educațional. Chiar dacă voi apelați frecvent la informațiile vehiculate în spațiul virtual, este bine să ne întoarcem și la carte. Nu se poate fără carte! Un om care citește pătrunde în mai multe lumi, este un om inteligent, un om care cunoaște mult. Iar acolo unde există biblioteci, este folositor să le frecventăm cât mai des posibil. Este foarte important să citiți!” (Ioan Pintea).

Concursul de lectură „Gustul poveștilor” se adresează elevilor din clasele  II - IV, care au primit o bibliografie cu titlurile care trebuie parcurse și care au fost grupați în cercuri de lectură, urmând să fie finalizat până în 15 iunie a.c. Parteneri în acest proiect educațional sunt ISJ BN, Primăria Spermezeu și Biblioteca Comunală Spermezeu.