Vizita elevilor clasei a VIII-a de la C.S.E.I. „Lacrima” Bistrița la Biblioteca Județeană „George Coșbuc”

Data: 22.03.2018       Beneficiar: Elevii clasei a VIII-a, C.S.E.I. „Lacrima”, Bistrița

Vizita elevilor clasei a VIII-a de la C.S.E.I. „Lacrima” Bistrița la Biblioteca Județeană „George Coșbuc”

În cadrul parteneriatului dintre Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Lacrima Bistrița și Biblioteca Județeană „George Coșbuc” Bistrița-Năsăud, elevii clasei a VIII-a au făcut prima lor călătorie în lumea minunată a cărților, însoțiți de către doamna profesor, Gordon-Lazar Anamaria.

Au pășit emoționați, timizi și uimiți pe holurile Bibliotecii, nerăbdători să vadă ce se ascunde în spatele fiecărei uși. Primirea caldă a doamnelor bibliotecare de la secția „Împrumut pentru copii” a făcut ca totul să fie desprins parcă dintr-o poveste.

Copiii au fost informați, îndrumați pentru a se informa, au comunicat  pe diverse teme, au aflat tainele cărţilor expuse în bibliotecă şi au descoperit minunata lume a poveştilor şi a basmelor. Doamnele bibliotecare au deschis copiilor o lume nouă și plăcută care va trezi în sufletele lor curiozitatea și plăcerea de a parcurge paginile cărților, multiple, variate și pline de învățături.

Au răsfoit curioși cărţi cu dinozauri, super eroi şi personaje istorice preferate, observând că secția ”Împrumut pentru copii” deține o variată gamă de poveşti cu zâne, cu prinţese şi împăraţi, cu animale năzdrăvane şi fenomene supranaturale. 

Elevii au ieșit din bibliotecă impresionați, bucuroşi de cele văzute şi auzite acolo, cât şi de întâlnirea cu doamnele bibliotecare, promiţându-le că vor veni mai des la bibliotecă pentru a împrumuta cărţi, dar și pentru alte activități.

Mulțumim doamnelor bibliotecare de la secția ”Împrumut pentru copii” pentru căldura cu care ne-au primit!

(Profesor Gordon-Lazăr Anamaria)