CONCURSUL DE CREAŢIE LITERARĂ „ORIZONTURI” (EDIȚIA A XIV-A)

Data: 08.05.2018       Beneficiar: Comunitatea bistrițeană

CONCURSUL DE CREAŢIE LITERARĂ „ORIZONTURI” (EDIȚIA A XIV-A)

„ORIZONTURI” - concurs de creaţie literară

Concursul, aflat la cea de a XXIV-a ediţie şi organizat de Biblioteca Judeţeană „George Coşbuc” pentru a sărbători ziua de 1 Iunie, se adresează elevilor din clasa a IV-a şi ciclul gimnazial din judeţ care iubesc literatura, au talent literar şi au creaţii literare proprii dar nu au debutat în volum.

Premierea concursului se va face, vineri, 08 iunie 2018, începând cu ora 12:00, la Sediul Central al Bibliotecii Judeţene „George Coşbuc”.

Tematică concursului este la alegerea participanţilor.

Concursul se va desfăşura pe 2 secţiuni:

  • poezie
  • proză (proză scurtă, literatură pentru copii, literatură umoristică, literatură SF)

Fiecare participant poate trimite creaţii pentru una dintre secţiuni.

Pentru a fi admişi în concurs, concurenţii vor respecta “Regulamentul de participare” şi vor completa “Fişa de înscriere”.

Relații: Secția Împrumut pentru copii - Telefon : 0363/401355, Int.105.

 

REGULAMENTUL DE PARTICIPARE:

Tematica creaţiilor va fi la libera alegere a participanţilor.

Un elev poate trimite lucrări doar pentru una dintre secţiuni.

Lucrările participante vor fi redactate in aplicaţia Word, cu caractere Times New Roman de 14 şi spaţiere la un rând și jumătate.

Titlul lucrării va fi scris cu majuscule, în acelaşi format.

Lucrările însoţite de fişele de înscriere la concurs vor fi depuse la sediul Bibliotecii Judeţene „George Coşbuc”, secţia „Împrumut pentru copii”,  până la data de 25 mai 2018, ora 16:00, cel mai târziu, într-o mapă personală.

Pentru secţiunea poezie, se vor trimite, obligatoriu, 3 texte ale aceluiaşi autor.

Pentru secţiunea proză, textul se va încadra în maxim 4 pagini.

Textele primite pentru concurs nu se înapoiază participanţilor, indiferent dacă sunt premiate sau nu.

Pentru că d-voastră (cadru didactic) sunteţi cei mai în măsură să cunoaşteţi potenţialul micului creator, vă sugerăm să realizaţi o preselecţie a lucrărilor propuse.

Juriul va fi constituit din profesori de literatura română, bibliotecari şi personalităţi ale vieţii literare bistriţene.

Se vor acorda premii (I, II, III şi 3 menţiuni) în cărţi şi diplome pentru fiecare secţiune, pe 3 categorii de vârstă: clasa a IV-a, clasele V-VI şi clasele VII-VIII.

Textele premiate vor fi lecturate/recitate în public, fiecare autor rămânând să aleagă un fragment din text/una dintre poeziile premiate pentru a o prezenta. 

Câştigătorii vor fi anunţaţi marți, în data de 05 iunie 2018, după ora 16, prin publicare pe site-ul/pagina facebook a bibliotecii.  

Înmânarea premiilor şi diplomelor pentru micii creatori va avea loc vineri, 08 iunie 2018, începând cu ora 12,00, într-un cadru festiv, la Sediul Central al Bibliotecii Judeţene „George Coşbuc” Bistrița-Năsăud.

Câștigătorii şi toţi participanţii vor fi invitaţi aici să sărbătorească speranţa, reveria, literatura, copiii şi copilăria.

Vă aşteptăm!