Copiii au confecționat felicitări pentru mamele lor la Biblioteca Județeană „George Coșbuc”

Data: 07.03.2019       Beneficiar: Comunitatea bistrițeană

Copiii au confecționat felicitări pentru mamele lor la Biblioteca Județeană „George Coșbuc”

Mai mulți elevi de la Școala Gimnazială nr 1 din Bistrița și-au petrecut după-amiaza de miercuri confecționând felicitări pentru mamele și surorile lor, în cadrul îmbietor de la secția Împrumut pentru Copii de la Biblioteca Județeană „George Coșbuc” Bistrița-Năsăud. „Am lucrat o felicitare, pe care am scris versuri din poezia De ziua mamei, de Elena Farago. Fiecare a scris câte o strofă. Ne-a plăcut foarte mult să lucrăm la aceste felicitări de 8 Martie, pentru că vrem să le arătăm mămicilor noastre cât de mult le iubim”, ne-a spus Guzu Bianca, din clasa a III-a B.

Copiii au fost însoțiți și îndrumați de învățătoarea lor. „Am venit aici la invitația d-nei bibliotecare Isabela Andronesi, care ne-a primit cu mult drag! Am avut un model de felicitare, iar d-na bibliotecară ne-a pregătit câteva șabloane și toate materialele necesare. Facem aici o expoziție cu ele și, apoi, fiecare o să dăruiască felicitarea mamei sale”, ne-a mărturisit învățătoarea Daniela Salanță.

Băieții au făcut felicitări și pentru surorile lor mai mari. „Eu nu sunt destul de mare/Ca să pot să-nvăț măcar/De pe carte o urare/Și nu sunt destul de mare/Ca să-ți dau un dar” ne citește din felicitarea făcută de el, Luca Salanță. „Îi voi da felicitarea surorii mele, care are 15 ani și vreau să-i arăt că o iubesc. Cred că se va bucura”, ne spune el.

„Am combinat poezia cu creația și a rezultat ceva foarte frumos. De obicei, în preajma momentelor importante de peste an, organizăm astfel de ateliere aici, la Secția Împrumut pentru copii de la Biblioteca Județeană „George Coșbuc” și ele au un caracter interactiv, educativ”, ne spune bibliotecara Isabela Andronesi, foarte mulțumită de atmosfera creată în secția pe care o deservește. Imaginile surprinse de Camil Hossu vorbesc de la sine despre aceasta!

La mulți ani tuturor doamnelor și domnișoarelor, cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii!

                                               www.bjbn.ro