Activități la Biblioteca Județeană „George Coșbuc” Bistrița-Năsăud, susținute de elevi ai Școlii Gimnaziale Dumitrița

Data: 10.04.2019       Beneficiar: Comunitatea bistrițeană

Activități la Biblioteca Județeană „George Coșbuc” Bistrița-Năsăud, susținute de elevi ai Școlii Gimnaziale Dumitrița

35  elevi din clasele V–VIII ai Școlii Gimnaziale Dumitrița, structură a Școlii Gimnaziale Budacu de Sus, îndrumați de profesor coordonator Zaharia-Lakatos Liliana Mihaela, au participat, la Biblioteca Județeană „George Coșbuc” Bistrița-Năsăud, cu două activități din proiectele ,,Internetul – între vis și realitate” și ,,Alege cartea”.

Proiectul ,,Internetul – între vis și realitate” are ca temă siguranța elevilor în mediul virtual și descoperirea alternativelor de petrecere a timpului liber. El face parte din CDȘ și are ca punct de plecare inițiativa națională a ONG ,,Salvați copiii!” – „Ora de NET”.

Cel de al doilea proiect, ,,Biblioteca Vie”, se desfășoară sub egida proiectului ISJ Bistrița Năsăud – ,,Alege cartea”. Activitatea constă în vizite la Biblioteca Județeană ,,George Coșbuc” Bistrița-Năsăud și întâlniri cu poeți și scriitori bistrițeni, precum și lectura unor cărți îndrăgite de copii, în climatul atractiv oferit de secțiile ,,Împrumut pentru copii” și ,,Mediatică” și a oamenilor minunați ce reprezintă sufletul culturii bistrițene.