Mediatecă: Despre inginerie și istorie cu prof. dr. Mihai Munteanu

Data: 12.04.2019       Beneficiar: Comunitatea bistrițeană

Mediatecă: Despre inginerie și istorie cu prof. dr. Mihai Munteanu

Vineri, 12 aprilie. Tinerii de la Interact Club Bistrița-Nosa au un invitat special, cu care și-au dat întâlnire la Mediateca Bibliotecii Județene „George Coșbuc” Bistrița-Năsăud, pentru a discuta, mai ales, despre viitorul lor. Opțiuni, posibilități, șanse. Despre vocație, despre descoperirea și cultivarea ei. Invitatul lor este prof. Mihai Munteanu, licențiat în istorie și în inginerie electrică, cu doctorat în ambele domenii, conferențiar al Universității Tehnice din Cluj-Napoca. Atmosferă destinsă, cu multe întrebări din partea liceenilor și cu răspunsuri convingătoare.

„Ne bucurăm că profesorul Mihai Munteanu a venit până aici pentru a fi printre noi. Ne-a impresionat, pentru că este un om foarte cultivat. A avut niște idei foarte bine conturate, ne-a vorbit despre foarte multe lucruri și, chiar ne-a îndrumat spre domenii pe care le putem alege. A empatizat cu noi foarte bine și ne-a plăcut mult. Abia așteptăm să mai avem o astfel de întâlnire cu domnia-sa!”, ne-a mărturisit la finalul discuțiilor Cezar Moise, membru Interact Club Bistrița-Nosa.

Întâlnirea cu tinerii bistrițeni i-a plăcut și profesorului Mihai Munteanu. „A fost o bucurie pentru mine să mă aflu printre tinerii frumoși din Bistrița. Sigur, am abordat subiecte legate de tehnică, legate de inginerie, legate de istorie și mi-ar plăcea foarte mult să facem astfel de întâlniri regulat, măcar o dată pe lună, sau la două luni, cu acești tineri minunați, în care să povestim și să ne împărtășim reciproc experiența. De dascăl și, să spun, de adolescenți, de elevi la finalul liceului sau chiar de proaspeți studenți. Ei sunt copii foarte buni, sunt culți și sunt educați. Dar, pe lângă educația primită de acasă și pe lângă cultura pe care și-o formează și la școală, și acasă, prin grija părinților și a familiei, cred că școala trebuie să vină tot timpul în sprijinul lor, să le dea încrederea că sunt buni, că vor face față în viață și o să se realizeze. Dascălii și școala trebuie să le insufle această încredere ca ei să își deschidă aripile și să zboare!”, ne-a spus prof. Mihai Munteanu.

Înaintea întâlnirii cu prof. dr. Mihai Munteanu, tinerii de la Interact au urmărit un documentar realizat de BJGC B-N despre înființarea și deschiderea Bibliotecii „George Coșbuc” de la Glodeni, Republica Moldova, în cursul anului 2018.

                                                   www.bjbn.ro