Cărțile copilăriei

Data: 08.05.2019       Beneficiar: Comunitatea bistrițeană

Cărțile copilăriei

Grupele: Albinuțele, Puișorii, Fluturașii și Buburuzele de la Grădinița cu P.P. „Trenulețul Veseliei” desfășoară proiectul educativ „Cărțile Copilăriei”, în colaborare cu Biblioteca Județeană „George Coșbuc” Bistrița-Năsăud, ce vizează familiarizarea copiilor cu împrumutul de carte, modul de aranjare și îngrijire a lor.

În cadrul activității micuții cititori au avut posibilitatea să vadă diferența dintre carte și film, urmărind desenele animate realizate după o poveste scrisă de Ion Creangă: „Punguța cu doi bani”, iar apoi au fost atenți la prezentarea cărții cu același titlu. Pentru a interacționa cu ei, doamnele bibliotecare i-au invitat pe cei mai curioși pe scenă pentru a descoperi și recunoaște după imagini poveștile din cărțile uriașe.

Ca să înțeleagă mai bine ce înseamnă împrumutul de carte, preșcolarii au fost prezenți la Secția „Împrumut pentru copii” unde au văzut efectiv cum se realizează acest lucru și au fost sfătuiți  să revină la bibliotecă cât mai des, chiar a face un obicei din acest lucru.