De 1 Iunie, concursul de lectură „Gustul poveștilor”, ediția a II-a, și-a desemnat câștigătorii

La Școala Gimnazială Spermezeu s-a desfășurat sâmbătă, 1 Iunie 2019, faza finală a concursului „Gustul poveștilor”, parte a proiectului „Cartea, sănătate pentru minte și pentru suflet”, susținut încă de la prima sa ediție de Biblioteca Județeană „George Coșbuc” Bistrița-Năsăud. Evenimentul a fost moderat de prof. Voichița Țermure, directoarea Școlii Gimnaziale Spermezeu.

„La concurs au participat 102 elevi din clasele doi – opt, de la școlile din comunele Spermezeu, Braniștea, Târlișua și Negrilești, iar pentru anul viitor ne dorim ca acest proiect să fie recunoscut la nivel județean. Copiii au primit bibliografia de lectură pentru concurs în luna februarie, fiind vorba de câte cinci cărți ale unor autori români și străini. Astăzi, au primit un subiect scris, tip grilă, la care au dat răspunsuri scurte, având la dispoziție o oră. La acesta s-a adăugat și un subiect de creație literară, pentru departajare, care a avut legătură tot cu operele citite. Am ales data de 1 iunie pentru desfășurarea acestui concurs, pentru a sărbători cu elevii Ziua internațională a copilului. Parteneriatul cu Biblioteca Județeană „George Coșbuc” Bistrița-Năsăud s-a derulat foarte bine pe parcursul ambelor ediții ale concursului, pentru că din partea bibliotecii am primit premiile în cărți pentru clasele V – VIII, iar Primăria Spermezeu a asigurat premiile pentru clasele II- IV. Și vă așteptăm să reveniți cu Bibliobuzul la școlile din comuna noastră, pentru că astfel încurajăm lectura în rândul elevilor. Să știți că vă așteaptă și elevii de la școlile din Dobricel și Sita” ne-a declarat prof. Voichița Țermure, directoarea Școlii Gimnaziale Spermezeu.

Înaintea înmânării premiilor a avut loc lansarea cărții de reflecții duhovnicești „Zefirul de miazăzi”, semnată de preotul Timofte Găurean și apărută la Editura Cezara Codruța Marica din Târgu-Mureș. Noua apariție editorială a beneficiat de o elogioasă prezentare făcută în fața celor prezenți de scriitorul Valentin Marica, directorul editurii. „Cartea aceasta este rugăciunea în felul de a fi al preotului” a spus Valentin Marica. Tot cu această ocazie, pr. Timofte Găurean a vernisat propria expoziție de fotografii inspirate de civilizația lemnului din zona Văii Țibleșului.

                                                                            www.bjbn.ro