Duiliu Zamfirescu – scriitorul lunii la Biblioteca Judeţeană „George Coșbuc” Bistrița-Năsăud

În cadrul parteneriatului dintre Liceul de Muzică „Tudor Jarda” şi Biblioteca Judeţeană „George Coşbuc” Bistrița-Năsăud, doamnele bibliotecare de la secţia „Împrumut pentru copii” au lansat invitaţia de a celebra 157 de ani de la naşterea scriitorului Duiliu Zamfirescu. Aşa încât vineri, 30.10.2015, Biblioteca Judeţeană a fost din nou gazda unei activităţi ce a avut ca scop aducerea în prim-plan a componentelor operei literare. Tema aleasă a fost raportul dintre realitate şi ficţiune, aşa cum poate fi el intrepretat şi „tradus” într-un limbaj accesibil celor mici.

Deşi elevii clasei a V-a nu mai făcuseră cunoştinţă cu opera scriitorului Duiliu Zamfirescu, ei au fost introduşi în universul imaginat de acesta prin intermediul prezentării realizate de către d-nul informatician Camil Hosu și de către d-na bibliotecar Bădăluţă Rodica. Însoţiţi de d-na profesor Roxana Kovacs, elevii clasei a V-a au reuşit să transpună prin creaţiile lor – literare sau plastice – universul rural de altădată, împletind în cadrul aceleiaşi ore entuziasmul descoperirii noilor informaţii, cât şi plăcerea de a vorbi despre timpuri cunoscute doar prin intermediul poveştilor. S-au depănat amintiri, s-au citit pasaje din operele lui Duiliu Zamfirescu, creaţii literare ale copiilor, iar ora a trecut, aşa cum mărturisesc copiii, „ca un vis”. Până la urmă, ceea ce primează este dorinţa elevilor de a reveni oricând cu plăcere, îmbogăţiţi mereu de noi şi noi cunoştinţe.

Organizatori: Secţia „Împrumut pentru copii” a Bibliotecii Judeţene „George Coşbuc”, bibliotecari: Bădăluţă Rodica și Linul Rodica. 

 

Prof. Roxana Kovacs