Elevi de la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Lacrima Bistrița, în vizită la Biblioteca Județeană „George Coșbuc”

În 9 mai se împlinește un secol de la trecerea în neființă a marelui nostru poet George Coșbuc, întâiul mare poet român pe care ni l-a dat Ardealul, supranumit şi „poet al ţărănimii”, „poetul satului” sau „poetul neamului” , figură reprezentativă pentru Țara Năsăudului.

Astfel că, în cadrul parteneriatului „Biblioteca – prietena noastră”, dintre Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Lacrima Bistrița și Biblioteca Județeană „George Coșbuc” Bistrița-Năsăud, elevii școlii noastre însoțiți de către cadrele didactice Anamaria Gordon-Lazar și Emanuela Avram au participat în cadrul secției „Împrumut pentru copii” la activitatea „Cu gândul la George Coșbuc”,  activitate desfășurată cu scopul cinstirii memoriei acestuia.

Cu ajutorul doamnei bibliotecar de la secția „Împrumut pentru copii”, elevii au aflat despre impresionanta activitate a poetului precum și curiozități din viața acestuia. Au rămas fascinați de copilăria și de activitatea pe care acesta o avea încă de la o vârstă fragedă și impresionați de cărțile prezentate au recitat cu multă plăcere poezii. Atrași de poveștile și de misterele din spatele poeziilor, cei mai mici au redat prin desen firul poeziilor recitate de colegii lor mai mari.

Poeziile lui George Coșbuc, dominate de echilibru şi optimism, au cucerit elevii noștri iar aceștia și-au ales poeziile preferate, le-au transcris și mai apoi au realizat un poster dedicat marelui poet al meleagurilor noastre.

Entuziasmați de această zi petrecută în lumea deosebită a poeziei elevii prezenți vor oferi informații colegilor din celelalte clase privind biografia poetului nostru. Activitatea a urmărit cunoaşterea şi respectarea de către elevi a valorilor culturale naţionale, creşterea interesului pentru lectură şi sensibilizarea elevilor faţă de opera marelui Coșbuc.

Mulțumim doamnei bibliotecar de la secția „Împrumut pentru copii” pentru dragostea cu care ne-a primit și de această dată!

(Profesori: Anamaria Gordon-Lazar, Emanuela Avram)