Elevi din clasele a III-a C și A de la Școala Gimnazială ,,Avram Iancu”, Bistrița, în vizită la Biblioteca Județeană „George Coșbuc” Bistrița-Năsăud

„În primul rând vrem să vă mulțumim pentru timpul acordat vizitei noastre de joi, 26 aprilie 2017, a elevilor din clasele a 3-a C și A și a învățătoarelor acestora, Buzilă Ancuța, respectiv Borșa Milica, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu”, Bistrița.
 
Ne-am dorit ca printre activitățile organizate în „Săptămâna altfel” „să bifăm și o vizită la Biblioteca orașului, pentru a le stârni elevilor dorința de a deveni membrii înscriși printre cei care împrumută cărți de aici și ,, pofta” de a citi mai mult. Pentru că trăim într-o lume activă și timpul părinților este destul de limitat pentru a-i aduce aici din propria inițiativă, sperăm ca cei mici să își dorească începând de azi să îi roage chiar ei pe părinți să îi însoțească la înscriere și apoi pentru a împrumuta.
 
În al doilea rând vă transmitem faptul că elevii au rămas surprinși de ceea ce au văzut în interiorul fiecărei secții vizitate, prima fiind „Sala de lectură” unde, pe lângă faptul că au văzut și înțeles ce se poate face într-o astfel de încăpere, au descoperit faptul că în una din vitrine erau păstrate manuscrisele marelui poet român Mihai Eminescu. Dat fiind faptul că în acest an școlar au studiat în manualul de Limba și literatura română ,, Drumul cărții” și texte scrise de acest autor, i-a făcut mult mai curioși la aflarea veștii despre păstrarea lor acolo.
 
La „Secția împrumut pentru copii” elevii au purtat un dialog activ cu doamna bibliotecară, care le-a împrospătat cunoștințele legate de „împrumut, păstrare cu responsabolitate și returnare punctuală” a cărților la biblioteca orașului, așa cum procedează și la biblioteca școlii, mai apoi răspunzându-le la toate întrebările născute din curiozitate.
 
Vizitând „Secția împrumut pentru adulți”, i-am văzut fascinați de înălțimea rafturilor și mulțimea cărților așezate frumos pe acestea, pentru unii, fiiind în mintea lor până acum doar o încăpere din desenele animate.
 
Și proiectarea imaginilor cu alte biblioteci internaționale, a fost pentru ei interesantă, astfel reușind să vadă cum oamenii din lumea întreagă folosesc bibliotecile și pot face din ele o artă, care poate fi creată și în sufletele noastre, cu ajutorul cărților. Trebuie doar să le deschizi! ☺ ”
 
(Cu recunoștință,
Prof. înv. primar: Buzilă Ancuța, Borșa Milica)