Expoziție de machete: „Bistrița în miniatură”

Biblioteca Județeană „George Coșbuc” Bistrița-Năsăud, în parteneriat cu Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare” Bistrița a organizat joi, 28 mai 2015, ora 16:00, expoziția de machete „Bistrița în miniatură”.

 

Importanța  zilei de 1 iunie este bine cunoscută la nivel mondial. Este o zi a copiilor, o zi a speranței, o zi a bucuriei universale. Este de-asemenea un bun prilej de a pune în valoare originalul și creativitatea de care dau dovadă protagoniștii acestei zile. 

Școală Gimnazială „Ștefan cel Mare” în parteneriat cu Biblioteca Județeană „George Coșbuc” din Bistrița au organizat un eveniment inedit dedicat tuturor iubitorilor de frumos. Expoziția „Bistrița în miniatură” realizată de Paul Avram și-a propus să arate concitadinilor cum se vede orășelul medieval prin ochii copiilor. Un ansamblu reprezentând centrul istoric cu biserica evanghelică, o machetă a centrului cultural municipal și una a scolii gimnaziale „Ștefan cel Mare” de unde provin elevul și echipa de proiect au adus în centrul atenției atât importanța promovării unor asemenea talente, cât și dragostea tinerilor cetățeni față de orașul lor natal.

Și-au exprimat admirația față de proiect și tânărul autor atât domnul Ioan Pintea, directorul Bibliotecii Județene „George Coșbuc” cât și consilierul educativ al Scolii Gimnaziale “Ștefan cel Mare” Bistrița prof. Corina Moldovan. Punctul de vedere istoric l-a oferit d-na profesoară Florina Codorean. Doamna prof. Lucica Iacob, director al Şcolii Gimnaziale Ștefan cel Mare, ne-a oferit de-asemenea  întregul sprijin. Mulțumim de-asemenea d-nei Adriana Zagrean pentru suportul logistic care a dus la buna desfășurare a evenimentului.

Ideea organizării expoziției a pornit de la bucuria de a vedea ca tânăra generație își prețuiește în asemenea măsură orașul natal, arătând acest lucru printr-o creativitate ieșită din comun.

Felicitări copii și  bineînțeles La Mulți Ani de ziua voastră!

 

Coordonator proiect,

Prof. Alexandru Paladic