Finala „Bătăliei Cărților” 2015 – Categoria de vârstă: 11-13 ani

„Marea finală” a concursului „Bătălia Cărților” pentru copii (11-13 ani), ediția a II-a 2015, a avut loc în data de 23 noiembrie, ora 16, în Sala „Liviu Rebreanu” a Bibliotecii Județene „George Coșbuc” Bistrița-Năsăud.

Cei 15 finaliști au fost răsplătiți pentru efortul lor, cu diplome și premii pentru participare. Juriul format din d-na Ramona Salak – inspector de specialitate de limba și literatura română la Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud, dl. Vasile Vidican – profesor de limba și literatura română la Școala Gimnazială Dobric și dl. Mircea Măluț – scriitor, membru al Uniunii Scriitorilor din România, a desemnat-o pe Gîmbuță Agnes (12 ani) de la Liceul cu Program Sportiv, ca „CITITORUL ANULUI”, în urma prezentării cărții preferate din lista celor 10 cărți propuse pentru concurs.

De asemenea, s-au acordat trei premii pentru cele mai bune fișe de lectură întocmite de finaliști, elevilor: Bozbici David (12 ani) de la Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare”, Dolha David (12 ani) de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” și Kelemen-Radu Crinela (13 ani) de la Școala Gimnazială „Lucian Blaga”.

S-a înmânat un premiu special elevului Petrean Horia Andrei (9 ani) de către juriu, pentru cel mai fidel și activ cititor al bibliotecii.

Conform preferințelor exprimate de finaliști, a fost aleasă „CARTEA ANULUI” – „Toporișca” de Gary Paulsen.

Secția Împrumut pentru Copii îi felicită pe finaliștii concursului și îi invită să participe la ediția următoare.