Finala „Bătăliei Cărților” 2016

Finala concursului ”Bătălia cărţilor”, organizat de Biblioteca Județeană ”George Coșbuc”, și-a desemnat câștigătorii.

La categoria 11-13 ani, cei 24 de finaliști au fost răsplătiți pentru efortul lor cu diplome și premii pentru participare. Juriul format din Ramona Salak (inspector de specialitate de limba și literatura română) și Vasile Vidican – (profesor de limba și literatura română la Școala Gimnazială Dobric) și șef serviciu Marcel Seserman (Mircea Măluț – scriitor, membru al Uniunii Scriitorilor), a desemnat „Cititorul anului” în persoana elevei Bugnar Andreea.

S-au acordat trei premii pentru cele mai bune fișe de lectură întocmite de finaliști elevilor: Moldovan Ania-Georgiana, Petrean Horia-Andrei, Mândru Iris Bogdana.

Conform preferințelor exprimate de finaliști, „Numără stelele. O poveste din Copenhaga”, de Lois Lowry.

La categoria 14-18 ani, cei 12 finaliști au fost, de asemenea, răsplătiți pentru efortul lor cu diplome și premii pentru participare. Cititorul anului a fost desemnată eleva Someșan Bianca-Alexandra. S-au acordat trei premii pentru cele mai bune fișe de lectură întocmite de finaliști elevilor: Gordon Florina-Mălina, Melinte Maria-Ancuța, Rusu Irina!

Au fost acordate și trei premii de fildelitate următorilor finaliști: Rusu Irina (a treia oară în finală!), Moldovan Ioana Ilinca (a doua oară în finală!) și Someșan Bianca Alexandra (a doua oară în finală!).

Cartea anului, la categoria de vârstă 14-18 ani, a fost desemnată „Eleanor & Park” de Rainbow Rowel.

Felicitări tuturor participanților!

Juriul a decis: toți ați câștigat!

Toți sunteți cititori de elită, profesioniști!

Bravo!