Întâlnire cu scriitorul Dorin Tudoran

Biblioteca Județeană „George Coșbuc” Bistrița-Năsăud a organizat joi, 08 octombrie 2015, ora 18:00, întâlnirea cu scriitorul Dorin Tudoran, acest eveniment cultural făcând parte din ciclul „Întâlnirilor Coșbook”.

Locație: str. Alexandru Odobescu, nr. 11, sala „Liviu Rebreanu” a Bibliotecii Județene „George Coșbuc”.

Cu acest prilej, a avut loc lansarea volumului: Dorin Tudoran – „Luxul indiferenței”.

Au prezentat: Flore Pop, Olimpiu Nușfelean.

Despre Dorin Tudoran:

„A păstrat și a pierdut prieteni, și-a făcut alții noi, a rămas însă mereu fidel idealurilor și valorilor pe care le întrezărise din anii 60, le exprimase și încercase să le trăiască în anii tot mai sumbri ai ceaușismului, le propagase și le apărase apoi pentru noi toți din Statele Unite atunci când păreau pierdute, ne-a ajutat să le redescoperim și să le reclădim aici după 1989.” (Sorin Antohi)

„Vocea lui Dorin Tudoran, una din marile conștiințe ale poeziei de azi.” (Mircea Mihăieș)

„Luxul indiferenței lui Dorin Tudoran nu semnifică moleșeala aurită a nobilului izolat în castelul său, ci blazonul de pe scutul însângerat al cavalerului care a supraviețuit unei cruciade.” (Vasile Gogea)

„…tatăl meu s-a numit Gheorghe Todoran (George, pentru prietenii săi) și a fost profesor de limba română. Era din Bichigiu, Bistrița-Năsăud, și era nemăsurat de mândru pentru două lucruri.
Primul – era stră-strănepotul legendarului Moș Tănase Todoran, tras pe roată, în prezența episcopului unit Aron și a generalului Bukow, lângă Salva, la vârsta de 104 ani, în 1763, fiindcă refuzase și instigase membrii a două batalioane de grăniceri să nu depună jurământul…
Al doilea – cartea lui de debut este menționată de G.Călinescu în a sa Istorie”…

„Simplu. Sunt stră-strănepotul lui Tănase Todoran din Bichigiu, Bistrița-Năsăud. Cel tras pe roată cu tot dichisul vremii.” (Dorin Tudoran, Luxul indiferenței, Școala Ardeleană, 2015)