CE BINE E SĂ LOCUIEȘTI ÎNTR-UN ORAȘ CU BIBLIOTECĂ!

Data: 21.05.2021 Ora:12:00

CE BINE E SĂ LOCUIEȘTI ÎNTR-UN ORAȘ CU BIBLIOTECĂ!
Există în Orașul cu bibliotecă o fetiță pe nume Medeea.
 
Ei bine, Medeea a descoperit biblioteca din Orașul cu bibliotecă în perioada pandemiei, exact când credinciosul biblioserviciu – Acces Liber la Raft – era furat de Covbalaur. Așa că, toate vizitele ei se opreau la ușa imensului regat plin de cărți pentru copii, acolo unde, în acea vreme, numai bibliotecarele aveau voie să zumzăie printre rafturi în găsirea celor mai colorate și potrivite cărți pentru fiecare.
 
Dar, după vreo 365 de zile de luptă hotărâtă cu Covbalaurul, neînduplecatele bibliotecare au reușit să-i slăbească puterile și într-o zi fermecată de joi l-au recuperat în întregime pe Acces Liber la Raft.
 
Fix în ziua în care biblioteca sărbătorea cu surle și trâmbițe #sayhellotolibray recuperarea bătrânului serviciu, Medeea s-a arătat în regat, în vizita ei obișnuită pentru împrumut de cărți.
 
Mare i-a fost uimirea când, oprindu-se (ex-regulamentar deja) la intrarea în regat, bibliotecara de serviciu a anunțat-o fericită că are o surpriză pentru ea.
 
- Medeea, vino, de azi poți zumzăi și tu printre cărți!
 
- Pot intra și eu, pot să ating toate cărțile?
 
- Da, de astăzi Acces Liber la Raft este din nou al nostru!
 
Încet și cu mare reținere, încurajată de bibliotecară, Medeea a pășit printre rafturi. Ajunsă în fața cărților aranjate perfect pe polițe, s-a oprit, și-a pus mâinile pe obraji:
 
- Uau, mi-e frică! Cu ochii mari, plini de uimire, de data asta și-a luat singură cărțile din raft.
 
Atât de plin de emoție a fost acest “uau, mi-e frică”, încât perluțe mici au apărut în ochii calzi ai bibliotecarei din Orașul cu bibliotecă.
 
Acum și așa a descoperit Medeea serviciul de bibliotecă - Acces Liber la Raft -, deși vizitează biblioteca tot la patrusprezece zile, de un an întreg.
 
P.s. Tare bucuroși suntem că Medeea chiar există.
 
P.s. Nu, n-am uitat! Vrăjitoarea de la Iazul Mierlei de Elizabeth George Speare este prima carte aleasă din raft chiar de ea.
 
 
Text: Alina Diana Pop, bibliotecar
 
Foto: Coperta cărții "Destiny, Rewritten" de Kathryn Fitzmaurice