Expoziție de carte: „Natura pentru sănătatea ta”

Data: 08.11.2021 Ora:08:00

Expoziție de carte: „Natura pentru sănătatea ta”

Biblioteca Județeană „George Coșbuc” Bistrița-Năsăud.

Compartimentul „Împrumut pentru copii”.

Expoziție de carte: „Natura pentru sănătatea ta”.

 

 

Sănătatea este cea mai preţioasă comoară a omului. Ea este un dar divin, este o bogăţie uşor de pierdut, foarte greu de păstrat şi mai greu de redobândit când ea a fost vătămată.

 

Friedrich Schiller ne-a dat un îndemn esenţial: „Îngrijeşte sănătatea ta. Fără sănătate nu poţi fi fericit”. Un vechi proverb chinezesc spune: „Primele şi adevăratele medicamente sunt plantele”.

 

Terapeutica cu reţete bazate pe plante constituie cea mai bună abordare cotidiană în vindecarea unui număr mare de boli care adesea nu pot fi lecuite cu medicamente sintetice.

 

Oamenii au folosit plante cu mii de ani în urmă datorită beneficiilor lor culinare şi medicinale. Hipocrate a enunţat principiul conform căruia „medicul tratează, Natura vindecă”, principiul care şi în zilele noastre stă la baza cercetărilor medicale. Se tinde că printr-o politică înţeleaptă să se ajungă peste 80% din medicamente să aibă la bază farmacia verde.

 

Plantele medicinale şi vindecarea cu ajutorul lor sunt subiectele a unui mare număr de cărţi apărute pe toate meridianele lumii.

 

Sursa: https://www.bibliotecamm.ro/stiri/expozitia-de-carte-natura-pentru-sanatatea-ta/2020/11/02/