Bibliobuzul cu bucurii: cărți și dulciuri, cadouri pentru elevii Școlii Gimnaziale din Ardan

Data: 07.12.2021 Ora:08:00

Bibliobuzul cu bucurii: cărți și dulciuri, cadouri pentru elevii Școlii Gimnaziale din Ardan

Pentru a respecta tradiția din ultimii ani, Biblioteca Județeană „George Coșbuc” Bistrița-Năsăud a dăruit celor 32 de elevi de la Școala Primară Ardan cărți și pachete cu dulciuri. Gestul a fost explicat, chiar în fața elevilor, de Ioan Pintea, managerul BJGCBN.

  

„Am aflat de la colegii mei care au fost aici cu bibliobuzul, că vă place să citiți și că ați avut mare grijă de cărțile pe care le-ați împrumutat, că ați fost cei mai fideli cititori ai cărților din bibliobuz și că ați returnat toate cărțile împrumutate. Trebuie să vă spun că am primit și noi un mare dar din partea doamnei Ana Mureșan, o bistrițeancă ce trăiește în America, în statul Carolina de Nord, care a colectat fonduri pentru a fi cumpărate cărți pentru bibliobuz și care ne-a îndemnat să facem un dar în cărți de Sfântul Nicolae unor copii din județ care sunt cititori și prieteni buni ai bibliobuzului. Veți vedea că pe cărțile pe care vi le facem cadou se află o ștampilă cu Donația Grațian, în amintirea tatălui Anei Mureșan. Și iată că acum ne bucurăm cu toții de gestul ei! Iar din partea colegilor mei bibliotecari v-am adus câte un pachet cu dulciuri” a spus Ioan Pintea. Copiii au mulțumit pentru cadourile primate, iar elevul Chereja Traian Valer a recitat o poezie. Au fost și elevi care au împrumutat cărți din bibliobuz, pentru a le citi pe perioada vacanței de iarnă. La acțiune a participat și d-na Zamfira Mureșan, mama Anei Mureșan.

  

„Suntem onorați că suntem parte a Proiectului Bibliobuz al Bibliotecii Județene „George Coșbuc” Bistrița-Năsăud, care astăzi ne-a făcut această mare surpriză. Sunt sigură că este o zi specială, care va rămâne în memoria celor mici și în sufletul lor, cartea fiind un prieten adevărat al lor. Vă mulțumim și vă dorim la cât mai multe acțiuni de acest gen! ” a spus prof. Simona Gherman, directoarea Școlii Gimnaziale Șieu.

 

                                                                          www.bjbn.ro