„Anne Frank - O istorie pentru prezent”

Data: 21.04.2015 Ora:12:00

„Anne Frank - O istorie pentru prezent”

Biblioteca Județeană „George Coșbuc” și Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud, în colaborare cu Asociația Tikvah din Oradea vă invită la vernisajul expoziției internaționale „Anne Frank - O istorie pentru prezent”, realizată de Anne Frank House, Olanda.

Vernisajul va avea loc la sala de expoziții a Complexului Muzeal, str. General Grigore Bălan, în data de 21 aprilie, ora 12:00.

Expoziția, care va putea fi vizitată până la data de 8 mai, este însoțită de filmul documentar „The Short Life of Anne Frank” care va fi difuzat la vernisaj iar pe perioada expoziției se vor organiza proiecții pentru grupuri de elevi.

Expoziția, lansată în România de Asociația Tikvah în 2014, prezintă povestea Annei Frank prin prisma jurnalului ei și în contextul celui de-al Doilea Război Mondial. Ea se adresează în principal tinerilor, transmițând un mesaj educațional.

În anul 2015, Asociația Tikvah prezintă expoziția în România având sprijinul financiar al Ambasadei Olandei care consideră esențială angajarea tinerilor în recunoașterea și înțelegerea pericolelor prejudecăților, gândirii stereotipe, discriminării, precum și înțelegerea importanței de a nu rămâne un spectator pasiv când drepturi și libertăți fundamentale ale altora sunt încălcate.