Biblioteca Județeană deschide „sală de lectură” în Parcul Mare, pe Bean Bag!

Data: 07.10.2016 Ora:16:00

Biblioteca Județeană deschide „sală de lectură” în Parcul Mare, pe Bean Bag!

În cadrul Festivalului ”Bistrița Armonia Jazz”, ediţia a II-a (7-10 octombrie), Biblioteca Județeană ”George Coșbuc” deschide în Parcul Municipal ”sala de lectură” pe bean bag-uri (oferite de Buhuhoo Bistrița). Sâmbătă 8 și duminică 9 octombrie sunteți așteptați în parc să citiți relaxați pe bean bag.

În cele două zile menționate, tot în parc, de dimineața până seara, sunt programate reprezentări artistice şi muzicale, „street food festival”, “târg meșteșugăresc”, standuri expoziționale și cu vânzare, zonă pentru hamace și fotolii “bean bags”, reprezentări teatrale, activități muzical-sportive, spaţii special amenajate pentru tineri, copii și părinți, ateliere în aer liber şi workshopuri de creaţie, activități de divertisment, “Babywering Fitness” cu Școala Mamei “Samas” Bistrița, “Space in children’s vision” (activităţi de imaginaţie, creaţie baloane zburătoare şi desene destinate elevilor, dedicate Săptămânii internaționale a spațiului cosmic), “Culori muzicale” – atelier de pictură pentru copii, multe alte activități și surprize plăcute.

”Bistrița Armonia Jazz”

Pe durata a mai multor zile, 7-10 octombrie 2016, va avea loc ediţia a II-a a Festivalului “Bistriţa Armonia Jazz”, proiect inițiat de către Asociația „Armonia” Bistrița și cofinanțat din bugetul local al muncipiului Bistrița. Deschiderea festivalului este vineri 7 octombrie 2016, ora 16.00, în Clubul Coşbook al Bibliotecii Județene, urmând ca activitățile să se desfășoare ulterior în mai multe locații: Liceul de Muzică “Tudor Jarda”, Parcul Municipal și Palatul Culturii.

În zilele de 7-9 octombrie 2016 – Masterclass “Bistriţa Armonia Jazz”, la Liceul de Muzică “Tudor Jarda” Bistriţa, workshop-uri cu „Bigg Dimm A ’Band”, cursuri pentru interpretare instrumentală / vocală, coordonate de către lect. univ. dr. Răzvan Metea de la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, pentru elevi şi tineri interesaţi să se perfecţioneze în studiul jazz-ului.

Sâmbătă și duminică, 8-9 octombrie 2016, zilnic între orele 10.00 – 20:00, în Parcul Municipal din Bistrița: reprezentări artistice şi muzicale, „street food festival”, “târg meșteșugăresc”, standuri expoziționale și cu vânzare, zonă pentru hamace și fotolii “bean bags”, reprezentări teatrale, activități muzical-sportive, spaţii special amenajate pentru tineri, copii și părinți, ateliere în aer liber şi workshopuri de creaţie, activitati de divertisment. “Biblioteca – BeanBagBooks in the park” și o activitate supriză organizată de către Biblioteca Județeană „George Coşbuc” pe durata celor două zile, “Babywering Fitness” cu Școala Mamei “Samas” Bistrita, “Space in children’s vision” dedicateă Săptămânii internaționale a spațiului cosmic, “Culori muzicale” – atelier de pictură pentru copii organizat de către “Scenica, poarte spre arte”, multe alte activități și surpize plăcute.

Invitați: DJ Bamfi, care va întreține atmosfera pe durata celor două zile, Dance Star Academy, Reborn Dance, Școala de dans BNRitm, Cheers All Stars, actorul Mihai Amarie, Ralph- voce, Matei Crețiu Codreanu – saxofon, actorul Adrian Strâmtu cu un program indeit de steep, trupa de jazz Essential Notes, Ilinca Forna & band, Ovidiu Județ-saxofon, Cristi Copaciu & band și Bălașa Percussion care vor încheia programul Festivalului în Parcul municipal, duminică 9 octombrie, cu un concert inedit și filmarea unui spectaculos videoclip.

Festivalul se va încheia luni, 10 octombrie 2016, ora 19.00, în sala de spectacole a Palatului Culturii din Bistriţa, cu un concert de zazz susținut de către tinerii artişti prezenţi la Masterclass, elevi și profesori, împreună cu invitaţii de la “Bigg Dimm A ’Band”.

 

Eugen Gheorghe, Cotidianul „TimpOnline.ro”:

http://www.timponline.ro/biblioteca-deschide-sala-de-lectura-pe-bean-bag-ce-alte-surprize-va-asteapta-in-parc/