Elevii cred că prietenul la nevoie se cunoaște

Data: 23.10.2017 Ora:09:00

Elevii cred că prietenul la nevoie se cunoaște

În cursul zilei de luni, 23 octombrie 2017, în cadrul săptămânii „Să știi mai multe, să fii mai bun!", elevii Clasei  pregătitoare A de la Colegiul Național "Andrei Mureșanu" din Bistrița, au vizitat secția "Împrumut  copii" a Bibliotecii Județene „George Coșbuc” Bistrița-Năsăud. Aici au fost primiți cu drag de către doamnele bibliotecare. 

„Ce este o bibliotecă?"

„Ce știți voi despre cărți?"

„Care este cartea voastră preferată?"

Au fost câteva întrebări prin care doamnele bibliotecare i-au provocat pe elevi să se angajeze într-o scurtă dezbatere pe tema cărților. Aceștia au urmărit proiecția poveștii „Cei trei purceluși", au desprins învățăturile poveștii, apoi au răsfoit câteva cărticele. 

„În cartea mea e vorba despre dinozauri", a spus un băiețel. Am discutat despre dinozauri, despre cauzele dispariției acestora. 

„Eu am o carte despre pirați", ne-a anunțat un alt elev. Au urmat discuții despre pirați, jafuri pe mare și comori...

Au urmat alte cărți, alte discuții interesante. 

La final, doamna bibliotecară le-a citit copiilor o poveste despre prietenie, a cărei învățătură au formulat-o elevii printr-un proverb: "Prietenul la nevoie se cunoaște."

Elevii s-au arătat încântați de vizită și au spus că vor reveni și cu părinții, deoarece vor să aibă permis la Biblioteca Județeană „George Coșbuc”.

(Prof înv. primar, Alina Voica)