Ziua Mondială a Sindromului Down, la Bibliotecă

Data: 21.03.2019 Ora:13:00

Ziua Mondială a Sindromului Down, la Bibliotecă

Centrul Școlar de Educație Incluzivă ”Lacrima” în parteneriat cu Biblioteca Județeană ”George Coșbuc” Bistrița-Năsăud, a derulat, în 21 Martie 2019, evenimentul ”Ziua Mondială a Sindromului Down la Bibliotecă”. Evenimentul și-a propus crearea unei punți de legătură între societate și persoanele cu Sindrom Down și familiile acestora. Au fost prezenți atât cei de la C.S.E.I nr. 1 Bistrița, C.S.E.I Beclean, ”Lacrima” Unirea și Năsăud cât și tineri absolvenți ai școlii ”Lacrima”.

În cadrul evenimentului au fost incluse: o expoziție de fotografie dedicată copiilor și tinerilor cu sindrom Down și prietenilor acestora, dar și un material video de prezentare a copiilor prezenți; un moment dedicat poeziei, marcând astfel și Ziua internațională a Poeziei, pentru că și acești copii iubesc lectura, poeziile și poveștile; jocuri de animație pline de veselie, distracție și legarea de noi prietenii; realizarea de fotografii la panouri de poveste; premierea momentului poetic, oferirea de cadouri, diplome și servirea tortului. Desigur, pe tot parcursul evenimentului s-au oferit zâmbete și îmbrățisări gratuite.

Buna dispoziție a fost asigurată de prof. Lidia Vlașin, prof. Călin Deac și maistru instructor Victoria Budecan.  Evenimentul a fost pus la cale de prof. Anamaria Gordon Lazăr, prof. Emanuela Avram, prof. Eniko Cupșa, ajutate îndeaproape de Emilia Cupșa, voluntara școlii C.S.E.I Lacrima, dar și de doamnele bibliotecare de la secția ”Împrumut pentru copii” a Bibliotecii Județene ” George Coșbuc”

(Prof. Eniko Cupșa, prof. Anamaria Gordon Lazăr, prof. Emanuela Avram)