Filmul „Clopotele orașului”, urmărit de elevi la Mediateca Bibliotecii Județene „George Coșbuc” Bistrița-Năsăud

Data: 29.05.2019 Ora:08:00

Filmul „Clopotele orașului”, urmărit de elevi la Mediateca Bibliotecii Județene „George Coșbuc” Bistrița-Năsăud

Biblioteca Județeană „George Coșbuc” Bistrița-Năsăud este una dintre destinațiile preferate de cadrele didactice și elevi în perioadele de derulare a programului „Școala altfel”, pentru activitățile alternative ce se pot desfășura aici.

Astfel, miercuri, 29 mai 2019, elevii clasei a IV-a E de la Școala Gimnazială nr.1 din Bistrița, însoțiți de profesoarele pentru învățământ primar Lenuța Vamanu și Elisabeta Filip au avut parte de o activitate ce vine în sprijinul educației, culturii și a informării. În timpul turului complet al bibliotecii, elevii au avut ocazia sa îl întâlnească și să îl cunoască pe colegul nostru, poetul David Dorian, care răspunzând la întrebările lor, le-a dezvăluit că nu contează cât de mult scrii, important este, atunci cînd vrei sa reușești, să fii perseverent. După ce au vizitat toate secțiile bibliotecii, școlarii au vizionat pe ecranul tv de mari dimensiuni de la  Mediatecă, filmul documentar „Clopotele orașului”, realizat de Nicoleta și Gigi Cherecheșiu, produs în anul 2009 de Asociația Culturală Bistrița Medievală. Urmărind cu interes imaginile din acest film documentar, elevii, care s-au născut chiar în anii 2008 – 2009, la care se referă filmul, au văzut secvențe despre momentele dramatice ale incendiului care a mistuit la 11 iunie 2008 Turnul Bisericii Evanghelice din Bistrița, ca și povestea turnării, montării și punerii în funcțiune a celor trei clopote care bat acum în Turn.

„Azi, am pătruns în lumea cărților și am încercat să le deslușim sufletul.  Am descoperit cu uimire lucruri interesante despre ceea ce se întâmplă în interiorul Bibliotecii Județene. Ne-am întâlnit cu oameni ce-au dăruit și continuă să dăruiască din sufletul și munca lor, pentru ca noi să știm de unde venim și încotro ne îndreptăm. Vă mulțumim și vă apreciem, oameni frumoși!” ne-au mărturisit doamnele profesoare într-un mesaj trimis după vizita la Biblioteca Județeană „George Coșbuc”.  

                                                            www.bjbn.ro