„În peștera poveștilor” III

Data: 18.12.2019 Ora:17:00

„În peștera poveștilor” III

Cea de-a treia întâlnire din cadrul proiectul cultural-educativ „În peștera poveștilor” a avut loc în data de 18 decembrie 2019, în apropierea sărbătorii Crăciunului. Îngerașul le-a adus tuturor vestea cea bună:

 

„Un copil se naşte azi la Betleem,

Haideţi cu grăbire, haideţi să-l vedem!

Îngerul coboară ca un sol ceresc

Şi vesteşte către neamul păstoresc.

 

„Iată, bucurie mare vă vestesc,

S-a născut în iesle Prunc dumnezeiesc!”

Cetele de îngeri şi de heruvimi

Cântă lumii pace, sus în înălţimi.”

 

L-am invitat, înainte de toate, pe părintele Ilie să spună câteva cuvinte despre semnificația religioasă a sărbătorii, astăzi când se pune accent doar pe prezența lui Moș Crăciun în casele noastre. Ulterior Crăciunița a citit povestea: „Crăciunul este darul lui Dumnezeu”. O familie de urși polari se pregătea intens pentru sărbătorirea celei mai frumoase zile a anului. În timp ce mama cocea prăjiturele, iar ursoaica mică o ajuta, aceasta o întrebă nedumerită pe mămica ei: „Este Dumnezeu mai important decât Moș Crăciun?” Împreună, ursoaica și puiul s-au pornit la drum în căutarea divinității, descoperind în final că: „Isus este cel mai bun dar dintre toate.” După poveste, din nou, cu mic, cu mare au fost invitați să viziteze Secția de Copii a Bibliotecii Județene unde copilașii au ocazia să răsfoiască multe cărți atrăgătoare și educative. Crăciunița le-a citit, ca de obicei, o poezie de George Coșbuc intitulată „Colindătorii”. Apoi, toți au colindat împreună: „Inima va cânta”, „Astăzi s-a născut Cristos” și „Domn, domn să-nălțăm”.

 

Bineînțeles, la final, a sosit Moș Crăciun cel mult așteptat și le-a adus daruri copilașilor. Cei mici au fost foarte încântați de moșul venit din Laponia... și visează să vină și la anul.