Lansare de carte: Gelu Vlașin – „Bipolarul de la Mansardă”

Editura TracusArte în parteneriat cu Biblioteca Județeană George Coșbuc Bistrița – Năsăud organizează lansarea cărții, Bipolarul de la Mansardă, autor Gelu Vlașin, marți 17 octombrie de la ora 16:00.

Vă așteptăm cu drag!

📣 Prezintă: Al. Cistelecan.
📣 Amfitrion: Ioan Pintea.

⭕️ GELU VLAȘIN s-a născut în Telciu, Bistrita – Năsăud. A debutat în revista România literară (1999) cu o prezentare făcută de Nicolae Manolescu iar debutul editorial a fost cu volumul de versuri Tratat la Psihiatrie (Editura Vinea, 1999). Poezia sa a fost tradusă și publicată în SUA, Canada, Spania, Germania, Franța, Italia, Rusia, Maroc, Argentina, Mexic, Australia, Coreea de Sud, Ungaria, Tunisia, Columbia, Slovacia și Israel. În anul 2012 a fost decorat de Președintele României cu Ordinul Meritul Cultural în Grad de Cavaler iar în anul 2013 a primit titlul de Cetățean de Onoare al localității Telciu (Bistrița – Năsăud). Are 15 premii literare naționale și internaționale. În toamna anului 2020 a reprezentat România la Festivalul Internațional de Poezie de la Medelin (Columbia) iar în anul 2022 a primit Premiul Municipiului Bistrița (secțiunea cultură).

⭕️ AL. CISTELECAN este considerat de mai mulți critici literari și editorialiști unul dintre cei mai importanți și influenți critici literari români contemporani, fiind acreditat drept unul dintre cei mai buni și mai rafinați critici de poezie ai României. Profesor universitar doctor; Facultate de Ştiințe şi Litere, Catedra de filologie; Conducător doctorat la Şcoala Doctorală de Studii Literare. Titular de discipline din domeniul literaturii române contemporane, teoriei literaturii şi istoriei literaturii române în cadrul programelor de studii filologice de licență, masterat şi doctorat – Universitatea „Petru Maior”, Tîrgu Mureş

⭕️ IOAN PINTEA este poet, eseist, a absolvit Facultatea de Teologie Ortodoxă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca. Directorul Bibliotecii Județene „George Coșbuc” Bistrița-Năsăud. Redactor-șef al revistei Mișcarea literară. Membru al Uniunii Scriitorilor din România. A editat, prefațat și îngrijit o mare parte din opera lui N. Steinhardt. Prezent într-o serie de antologii de poezie și eseu. A realizat un număr semnificativ de ediții/publicații/antologii din George Coșbuc, Petru Cârdu, Grigore Pletosu, Nicolae Manolescu, Ioan Alexandru, Ion Moldoveanu etc. Poezii traduse în franceză, engleză, italiană, germană și maghiară.