Lansare la Bibliotecă: „Cartea școlii” Liceului de Muzică „Tudor Jarda” din Bistrița

Sala de conferințe „Gavril Scridon” a Bibliotecii Județene „George Coșbuc” Bistrița-Năsăud a  găzduit miercuri, 14 februarie 2018, lansarea publicației „Cartea școlii”, realizată de cadre didactice de la Liceul de Muzică „Tudor Jarda” din Bistrița. Evenimentul marchează împlinirea a două decenii de învățământ liceal de muzică la Bistrița, a declarat pentru site-ul bjbn.ro d-na Raluca Roxana Mărginean, directoarea liceului.

„Biblioteca Județeană „George Coșbuc” este partener în această sărbătoare pe care o avem, de 20 de ani de învățământ liceal de muzică și 49 de ani de școală de muzică, la Bistrița. Și mai sărbătorim și 4 ani de profil pedagogic și anul acesta avem prima generație de dăscălițe pe care le formăm, toate acestea sub cupola frumoasă și naționalistă a Centenarului Marii Uniri. Evenimentul de astăzi cuprinde două părți: avem o expoziție de carte (cu tematică muzicală, n.n.), de care s-au ocupat cei de la Biblioteca Județeană și, apoi, lansarea propriu-zisă, care se numește „Cartea școlii – istoric și anuar”, în care apar toate generațiile de liceu din ’97 și până acum, cu un mic istoric al liceului. A fost ideea d-lui profesor Zaig, fost director adjunct al liceului nostru, care și-a dorit foarte mult un asemenea anuar. Nu este produsul final, pentru că noi ne dorim ca an de an să publicăm noi informații în cartea aceasta, sperând să ajungem la tomuri dintr-acelea ca și la dicționarul explicativ” (dir. Raluca Roxana Mărginean).

Prezent la acest eveniment, prof Deak Zoltan, Inspector școlar general-adjunct, a înmânat conducerii Liceului de Muzică „Tudor Jarda” o diplomă aniversară, din partea ISJ Bistrița-Năsăud. Publicația „Cartea școlii” a fost realizată de un colectiv de circa 15 profesori ai Liceului de Muzică „Tudor Jarda” din Bistrița.

                                                                                                www.bjbn.ro