Lecție de istorie

În data de 27 ianuarie a fiecărui an, omenirea comemorează Holocaustul, cea mai mare tragedie a umanității. „Mașinăria morții” pusă în mișcare de Hitler, conducătorul Germaniei, a ars în crematorii peste 6 milioane de evrei și nu numai, procedând la cea mai oribilă crimă din istoria umanității. La 27 ianuarie 1945, cel mai mare lagăr nazist de exterminare, de la Auschwitz-Birkenau, a fost desfiinţat de armata sovietică.

„Ziua Internațională de Comemorare a Victimelor Holocaustului” a fost marcată joi 26.01.2017, începând cu ora 13.00, la filiala „Andrei Mureșanu” a Bibliotecii Județene „George Coșbuc”, printr-o lecție de istorie predată elevilor de la Liceul cu Program Sportiv, clasa a VII-a, dar și cititorilor prezenți, de către profesoara Simona Simioanca.

Materialele prezentate și proiecția filmului documentar „Auschwitz”, realizat de Studiourile „BBC”, s-au constituit într-o mărturie zguduitoare a ceea ce au însemnat cele mai îngrozitoare orori ale istoriei. Argumentul, mai mult decât convingător, al lecției a fost că astfel de lucruri nu trebuie să se mai repete niciodată în istorie.