Nicu Alifantis la Bistrița Folk 20. Lansare „Memorabilia” și alte albume și cărți. Concert ALIFANTIS & MIRICĂ – GEMINI

 

Vineri 18 noiembrie 2022, începând cu ora 12.00, Clubul Cultural CoșBook al Bibliotecii Județene „George Coșbuc” Bistrița-Năsăud va fi gazda unei noi ediții a programului „Poezia muzicii, muzica poeziei”, invitat fiind maestrul Nicu Alifantis. Vor fi lansate cu acest prilej mai multe cărți și albume, între care, la loc de cinste stă box setul „Memorabilia”, care reunește muzica de teatru a compozitorului și interpretului Nicu Alifantis, creată și interpretată de autor pe parcursul a 45 de ani de scenă, apărut la Editura Alifantismusic în anul 2019. Trei ani mai târziu, în urma unei expoziții de afișe ale unor spectacole de teatru, a apărut Albumul „Memorabilia – A treisprezecea noapte”, scos la Editura Muzeului Literaturii Române.

Nu vor lipsi nici celelalte producții editoriale recente – cărți și albume muzicale – pe care Nicu Alifantis le-a produs în ultimii ani: este vorba de box-setul Decembre, care marchează trecerea a 50 de ani de la lansarea celebrului cântec Decembre, compus de Nicu Alifantis pe versurile poetului George Bacovia,  volumul Între ieri și mâine (poezele, gânduri licurici), cu 7 desene semnate Horațiu Mălăele, apărut în anul 2020 și  albumul Alifantis * Dimov Leoneed is love, apărut în 2021 la Editura Alifantismusic, care reunește 12 cântece realizate de Nicu Alifantis pe versurile lui Leonid Dimov.

Anfitrionul întâlnirii de la Clubul Cultural CoșBook va fi poetul Ioan Pintea, managerul Bibliotecii Județene „George Coșbuc” Bistrița-Năsăud.

Concertul ALIFANTIS & MIRICĂ – GEMINI va fi capul de afiș al primei seri a Festivalului  Național BISTRIȚA FOLK 20, ce se va desfășura în 18 și 19 noiembrie pe scena Palatului Culturii din Bistrița. Manifestarea este organizată de Centrul Cultural Municipal „George Coșbuc” Bistrița cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Bistrița, în parteneriat cu Asociația Culturală România din inima mea și Biblioteca Județeană „George Coșbuc” Bistrița-Năsăud.

                                                                                  www.bjbn.ro