Orizonturi luminate de talent și entuziasm lumea are!

La reluarea concursului „Orizonturi”, organizat de Biblioteca Județeană „George Coșbuc” Bistrița-Năsăud, au răspuns cu lucrări nu mai puțin de 51 de elevi, de la școli din Bistrița și din județ, unii dintre ei s-au înscriindu-se la ambele secțiuni ale concursului – proză și poezie. Până la urmă, din cauza vremii instabile, festivitatea de premiere s-a desfășurat în Sala de conferințe „Gavril Scridon” a bibliotecii, oficiile de gazdă fiind asigurate de Ioan Pintea, managerul Bibliotecii Județene „George Coșbuc” Bistrița-Năsăud, care s-a adresat celor participanți în deschiderea acțiunii, de Izabela Andronesi, bibliotecară la Secția împrumut pentru copii și prof. Ionela Nușfelean, din partea Palatului Copiilor Bistrița, instituție parteneră, care au anunțat și înmânat premiile și mențiunile.

Jurizarea lucrărilor a fost făcută de un grup de profesori și bibliotecari. „Am citit în creațiile unora că ați avut o nevoie fiziologică de a vă așterne gândurile pe hârtie și asta ne-a impresionat nu doar pe mine, ci și pe colegele mele, pentru că am simțit fior, am simțit emoții, am simțit frustrări, am simțit bucurie! Vreau să vă asigur că acest an care a trecut, anul pandemic cum îl numim noi, nu a însemnat pentru voi doar muncă individuală și efort creator singular, pentru că în scrisul vostru se vede ceea ce încercați să faceți împreună cu profesorii voștri, sau cu părinții voștri: să fiți o comunitate. O comunitate de suflet a scriitorilor” le-a spus prof. Roxana Covaci elevilor prezenți, referindu-se la jurizarea lucrărilor.

„Elevii au avut libertatea să-și aleagă temele creațiilor – proză și/sau poezie, astfel că am avut S.F., am avut dragoste, iar foarte mulți au scris despre pandemie, despre perioada de izolare. Copiii sunt foarte, foarte talentați și avem exemplul unui elev de clasa a VII-a care a scris la nivel de bacalaureat. Premiile au fost oferite de Biblioteca Județeană „George Coșbuc” și au constat în cărți, alese de noi potrivit vârstei celor premiați” ne-a informat la finalul manifestării bibliotecara Izabela Andronesi.

Câștigătorii premiilor au lecturat, la final, câte un fragment din creația lor.  

                                                                 www.bjbn.ro