„Prietenie … pe o sfoară …” (18.05.2023)

„Pentru dezvoltarea armonioasă a copiilor, lectura este esențială. Cu toții apreciem elevii care iubesc cititul și cărțile, le asociază cu bucuria și învățarea, cu magia descoperirii de lumi noi.
 
O binecuvântare a fost (și) activitatea de astăzi, desfășurată la Biblioteca Județeană ,,George Coșbuc” Bistrița-Năsăud, în cadrul Proiectului Internațional ,,Prietenie…pe o sfoară…”, care a avut ca temă opera îndrăgitei autoare Johanna Spyri, despre care elevii clasei a III-a C de la Școala Gimnazială ,,Ștefan cel Mare” Bistrița au aflat lucruri esențiale.
 
Într-o atmosferă caldă, de binefăcătoare ospitalitate, copiii au vizionat un documentar despre scriitoarea elvețiană, au citit cu emoție fragmente reprezentative din cartea ,,Heidi, fetița munților”, apoi au colorat imagini sugestive, care parcă au prins viață.
 
Le mulțumim tuturor celor implicați și așteptăm cu nerăbdare alte activități educative, la care ne vom alătura cu entuziasm”. (Prof. înv. primar Ganea Sanda, Școala Gimnazială ,,Ștefan cel Mare” Bistrița)
 
„Cu ajutorul acestui eveniment, am pătruns într-o lume fascinantă a poveștilor, citind cu nesaț rândurile scrise de Johanna Spyri despre fetița orfană,cu obrajii roșii, dornică să exploreze Alpii”. (Lavinia Duma, elevă, cls. a III-a C)
 
Credit foto: Camil Hosu