Prietenie … pe o sfoară … virtuală …

Prima ieșire din școală, împreună cu elevii clasei IB, după reducerea restricțiilor am făcut-o, unde credeți ? Unde ne puteam din nou întâlni cu CĂRȚILE, … și nu orice fel de cărți, ci poveștile minunate ale lui Petre Ispirescu.
 
Le citim celor mici…acasă, la școală, dar unde putea fi mai minunat, decât în CASA CĂRȚILOR – BIBLIOTECA.
 
Poveștile au o mult mai mare importanță in dezvoltarea si evoluția copiilor noștri decât credem noi. Doar trebuie să-i întrebăm pe ei dacă este bine să citim, iar aceștia vor găsi o sumedenie de motive pentru a ne spune cât de important e cititul.
 
Cam acest lucru s-a întâmplat și astăzi. O activitate minunată, cu oameni minunați, domnul director Ioan Pintea și doamna bibliotecar Andronesi Isabela, care ne-au primit în Împărăția Poveștilor lui Petre Ispirescu, în cadrul Proiectului Internațional ,,Prietenie … pe o sfoară … virtuală” ….Colorăm povești”. Eroii din poveștile cunoscute sau mai puțin cunoscute ne-au devenit buni prieteni. Am citit, am aflat informații despre autor, am colorat, am decupat, am devenit prieteni ,,virtuali”… pe o sfoară imaginară dar, mai mult decât atât, ne-am apropiat de lectură !
 
Vă mulțumim pentru oportunitate !
 
(Prof. înv. Primar Barteș Bombonica,
Școala Gimnazială Nr. 4, Bistrița)