Home » SALA DE LECTURĂ „LIVIU REBREANU”

SALA DE LECTURĂ „LIVIU REBREANU”

Program:

Luni –  joi: 08.00 – 18.00

Vineri: 08.00 – 16.00

Sâmbătă – Duminică: Închis

Adresa: Al.Odobescu 11, et. 1
Telefon: 0363 401355 int. 107
Email: bjbnsaladelectura@yahoo.com

 

Compartimentul Sala de Lectură are un statut special. Ea asigură pentru utilizatori consultarea unui fond de aproximativ 84.000 de unităţi bibliografice, constituite în colecţiile de bază ale bibliotecii. Cei interesați pot consulta și  legislație prin intermediul programului Lex Expert, deopotrivă cărți de specialitate și publicații periodice locale și centrale, inclusiv în registrul online.

Se asigură serviciul de înscriere a utilizatorilor, de eliberare a permisului de acces în bibliotecă, precum și completarea bazei de date cu informații privind identificarea acestora.

„Sala de lectură deține un fond de carte de 84. 164 de unități de bibliotecă. Acest compartiment al bibliotecii este structurat astfel: o sală de studiu unde utilizatorii au acces la un bogat și diversificat fond de carte și la un fond de referință format din enciclopedii, dicționare, atlase, lexicoane.

Sala de lectură a unei biblioteci este de fapt, deși sună puțin emfatic, nucleul bibliotecii; de ce? Depozitele acestei secții au în custodie atât exemplare din fiecare ediție a unui titlu de carte achiziționat, cât și ediții rare, vechi și foarte vechi, ierarhic vorbind, ne înscriem imediat după Fondul de carte veche al bibliotecii.

Pe lângă calitatea unui spațiu prietenos, în care toate categoriile de utilizatori trebuie să-și găsească materiale de studiu sau pentru „lecturat”, sala de lectură îndeplinește rolul de conservare a unităților de bibliotecă: aici se găsesc documente din diferite domenii, într-un singur exemplar, ediții unicat, volume deteriorate parțial, titluri transferate de la secția de împrumut care au rămas într-un singur exemplar, în scopul conservării informațiilor pe care le dețin.  

Aici toate titlurile sunt importante. În timpul inventarelor, selecția pentru casare se face foarte atent și cu deosebită responsabilitate, finețe și sensibilitate, chiar dacă volumul de carte este uzat fizic sau moral. În fondul de carte al sălii de lectură se găsesc materiale de studiu pentru orice tematică sau subiect”.  (Octavia-Camelia Gherman și Loredana Chiuzan)