Lecția despre Holocaust

Data: 11.12.2013

Lecția despre Holocaust

Începând cu luna decembrie 2013 Biblioteca Județeană George Coșbuc – Secția Împrumut pentru Adulți și Colegiul Național Liviu Rebreanu – clasele a X-a, coordonator prof. Adriana Scripeț, desfășoară parteneriatul Interferențe Educative.

Parteneriatul presupune o serie de întâlniri tematice între elevii claselor a X-a de la CNLR și experți din diferite domenii.

Temele intrate în dezbatere au fost stabilite prin consultarea directă a elevilor. În funcție de interesul arătat pentru un anumit subiect s-a făcut un calendar al întâlnirilor.

Tema Holocaustului a fost prima în topul cerințelor și a pus față în față 39 de elevi cu: președintele Comunității Evreilor din județul Bistrița-Năsăud Fredi Deac, prof. Chiș Liviu prof. Luca Ioan și managerul bibliotecii, Ioan Pintea. Această primă întâlnire găzduită de Sala Liviu Rebreanu a BJBN în data de 11 decembrie 2013 s-a dovedit a fi una extrem de emoționantă. S-a prezentat istoria Holocaustului, soarta dramatică a evreilor bistrițeni din acea perioadă, iar la final au fost citite amintiri ale supraviețuitorilor Lagărului Auschwitz.