Radu Afrim

Data: 06.12.2013

Radu Afrim

Radu Afrim (n. 2 iunie, Beclean) este regizor de teatru. A absolvit Facultatea de Teatru / regie (2000) și Facultatea de Litere /română-franceză (1995) din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai, Universităţii, Cluj.

Printre spectacolele montate de Radu Afrim, se numără: No Mom`s Land, la Teatrul Luni de la Green Hours, București, De ce fierbe copilul în mămăligăE doar Sfârșitul lumii - toate la Teatrul Odeon din București, Trei surori sau Alge-Bernarda's house remix la Teatrul Andrei Mureşanu din Sfântu Gheorghe. A lucrat și în afara Bucureștiului, astfel a montat piesa Povestiri despre nebunia (noastră) cea de toate zilele la Teatrul Tineretului din Piatra Neamţ, PlajaAdam GeistOmul Pernă, toate 3 la Teatrul "Maria Filotti" BrăilaInimi cicatrizate la Teatrul de Stat Constanţa, Jocul de-a vacanṭa la Teatrul Municipal Baia Mare.

Printre spectacolele montate de Radu Afrim, se numără: No Mom`s Land, la Teatrul Luni de la Green Hours, București, De ce fierbe copilul în mămăligă, E doar Sfârșitul lumii – toate la Teatrul Odeon din București.

 

  • Premiul pentru Opera Prima acordat de Fundația Anonimul - 2004
  • Premiul CultuRAAL pentru originalitate în arta teatrală, Bistriţa - 2004
  • Premiul UNITER pentru cea mai bună regie la Plastilina / de Vasili Sigarev, Teatrul Toma Caragiu Ploiești, în 2006.