„SERILE DE LA CASA POETULUI” – Ediția a V-a (22-26 august 2016)

Biblioteca Județeană „George Coșbuc” Bistrița-Năsăud organizează la Casa memorială Andrei Mureșanu, în perioada 22-26 august, cea de-a V-a ediție a Serilor de la Casa Poetului, manifestare dedicată cinstirii memoriei poetului Andrei Mureșanu, de la a cărui naștere se împlinesc anul acesta 200 de ani. Pe parcursul a cinci seri, începând cu ora 19.00, în curtea casei memoriale, situată pe strada Andrei Mureșanu, la numărul 33, vor avea loc conferințe prilejuite de sărbătorirea bicentenarului Andrei Mureșanu, lansări de carte, lecturi publice din creațiile scriitorilor bistrițeni,  dezbateri, recitaluri muzicale susținute de cantautorii Florin Săsărman și Alexandra Sidor.

Se vor lansa volumele „Poetul Andrei Mureșanu în memoria contemporanilor”, ediție îngrijită de prof. univ. dr. Mircea Gelu Buta, și  „Andrei Mureșanu în răsăriturile magicului”, de Aurel Rău.

Anul acesta au fost invitați un număr de peste 40 de scriitori, care vor citi din creațiile proprii, își vor lansa noile apariții editoriale și vor dezbate probleme legate de actul creației și condiția scriitorului în zilele noastre.

Sunt invitați să participe toți iubitorii de literatură și muzică.