”The seasons in my heart – Anotimpurile din inima mea”

ANOTIMPUL DIN INIMA MEA – WINTER POEMS, PROIECT AL ȘCOLII GIMNAZIALE LUCIAN BLAGA ȘI AL BIBLIOTECII JUDEȚENE „GEORGE COȘBUC” BISTRIȚA-NĂSĂUD
 
Elevii claselor V B,VI A,VII B și IV C, de la Școala Gimnazială „Lucian Blaga” Bistrița, au susținut marți, 21.02.2018, un recital de poezie și compuneri cu tema ”The winter in my heart” la Biblioteca Județeană „George Coșbuc”-Secția Împrumut pentru copii. Această activitate face parte din proiectul intitulat ”The seasons in my heart – Anotimpurile din inima mea”, inițiat de profesorii de la Școala Gimnazială „Lucian Blaga” în colaborare cu Biblioteca Județeană.
 
Aceasta a fost a doua întâlnire din cadrul proiectului demarat în septembrie 2017 cu finalizarea lui la sfârșitul anului 2018.
 
Pornind de la citatul „Un scriitor profesionist este un amator care nu a renunțat” (Richard Bach), elevii sunt încurajați să scrie. Dacă la început au fost mai timizi,acum lucrările prezentate au fost numeroase și ei dornici de a participa în număr chiar foarte mare. Ne-am bucurat văzând dezinvoltura cu care și-au prezentat creațiile pe scena bibliotecii. Fiecare elev s-a prezentat, menționând profesorul de lb. română și lb.engleză pe care îl are la clasă și a citit creația lui atât în lb. engleză cât și în lb.romănă. Copiii au fost încântați de laudele și aprecierile d-l manager Ioan Pintea și de doamnele bibliotecare de la secția Împrumut pentru copii. Cu convingerea că citind cât mai mult, e ușor să scrii,se vor pregăti pentru următoarea întâlnire.
 
Profesorii participanți la proiect: Răchită Constantina – prof. lb. engleză, Titieni Viorica – prof. lb. română, Lolici Simona – prof lb. engleză, Conea Ileana – prof înv. primar, Bârta Augustina – prof înv.primar și bibliotecar Clapa Maria.
 
Din creațiile copiilor,
 
Visul meu, ninsoare multă
Dumnezeu așa sărută
Zarea e cu flori de măr
Iarna vine azi din cer
Zboară lin câte-un fulg
Din nemărginire-l zmulg
Leru-i ler ce dulce vină,
Să vă dea la toți lumină.
O, tu iarnă, strălucirea mea
Ai depus din cer o nea.
Pe la uși colindă frigul,
Iar noi mergem cu colindul.
Leru-i ler cu flori de măr
Dragostea vine din cer….
(Nedelea Nicolle, cls. a VII-a)
 
 
It’s the time when the snow falls
And the time that you get a lot of calls
From grandpa, grandma and cousins
Santa Claus comes too, don’t forget about him
Danhing through the snow and down the drimney
The snow is so cold, so big, so much,
It freezes you with a simple touch
It’s the time ween you get figgy pudding
It’s the time when you can’t stop eating
It’s Christmas, kids, enjoy it,
Enjoy it while you still have it.
(Raul Olah, cls. a VI-a)